Joy of Nature

Joy of Nature

Joy of Nature

Joy of Nature is een geregistreerd onderdeel van DesertJoy en gaat over haar tweede bestemming Lycië -Turkije!

In Lycië werk ik samen met de Nederlandse Lycië specialist Eric die al sinds 2000 in Fethiye woont, naast Nederlands vloeiend Turks spreekt en het gebied op zijn duimpje kent.
Samen met Eric & zijn Turkse partner bieden wij twee bijzondere 8-daagse Natuurreizen door Lycië aan: een 4×4 Natuurtocht en een Wandelreis waar Natuur, cultuur, historie, outdoor activiteiten, heerlijk eten, vrijheid en genieten op een perfecte manier in balans zijn!

De beste tijd voor Lycië-Turkije zijn de maanden mei, juni en september t/m half oktober: te warm voor de Woestijn maar dan juist heerlijk in Lycië-Turkije!

De reisleiding ter plaatse is geheel in handen van de bevlogen en gepassioneerde Eric die zijn Hart aan Turkije verpand heeft.
Bij goed bezette groepen zal naast Eric, ikzelf ook op sommige reizen van de partij zijn.

Ook bij Joy of Nature geldt: alles mag, niks hoeft! We overnachten op verrassende locaties en accommodaties en je bent vrij om aan de natuur-activiteiten deel te nemen of niet.
Natuurlijk kan je altijd verlengen of eerder komen als je langer dan 8 dagen weg wilt, want er is genoeg te doen en te genieten in Fethiye & omgeving!

Fethiye
Aan de uitlopers van het Taurusgebergte ligt te midden van pijnboom bossen aan de Lycische kust in een diepe baai het bijzonder charmante plaatsje Fethiye…geen torenhoge hotelresorts of massatoerisme!

Lycië
Lycië is een indrukwekkend bergachtig en dicht bebost gebied langs de zuidwestkust van Turkije. Het ligt grotendeels op het schiereiland Teke, tussen de Golf van Fethiye en de Golf van Antalya.
In de Oudheid werd de regio bewoond door een eigen cultuurvolk, de Lyciërs. Onder de naam Lycia werd het een provincie van het Romeinse Rijk.
Lycië is ook wel bekend van de Lycian Way, een lange afstandswandeling die de kustlijn van het gebied volgt.

Magie
Naast de weelderige Natuur, historie, cultuur, de beroemde heerlijke Turkse keuken en de Hartverwarmende Turkse bevolking in Lycië valt er nog iets op waar Lycië zich in onderscheidt … al lopend door de Natuur van de bergen stuit je ineens op Lycische overblijfselen, zoals sarcofagen en complete antieke steden.
Overblijfselen die nog niet platgetreden zijn door massatoerisme zodat je nog echt de sfeer van de oude Lyciërs voelt…!

Meer over Eric
Net zoals ik opgenomen ben in het Woestijn-&Bedoeïenenleven in Zuid Sinaï is Eric dat in Turkije.
Niet alleen is hij bevlogen en gepassioneerd over Lycië en Turkije, spreekt hij vloeiend Turks en is hij één van de beste chauffeurs die ik ken, hij weet ook veel te vertellen over de oude Lycische cultuur en historie evenals over het hedendaagse Turkije en laat hij je ook nog kennismaken met de echte Turkse keuken & het echte Turkije wat ook aan déze reizen een extra dimensie geeft!

Laat je verrassen door deze bijzondere bestemming en reizen waar Natuur, Cultuur, Historie, Aktief en Ontspannen op een perfecte manier met elkaar verweven zijn!

Hoi Eric! Met veel goede en fijne herinneringen en met een glimlach als ik de foto’s terugzie, kijk ik terug op deze bijzondere reis waarin ik de schoonheid van het land heb ervaren en op een aantal plekken onder de indruk was van de mensen, over hun manier van leven, wonen en werken.
Ik dank je nogmaals voor alle zorg en de mogelijkheid die je bood als reisleider om de vele pareltjes in natuur en (oude en huidige) cultuur te bezoeken en hiervan te mogen genieten! En niet te vergeten de heerlijke Turkse keuken! Met hartelijke groet en een goede zomer gewenst!

~ Wilma van der Duim (16-23 mei 2017) ~ ♥

Reacties zijn gesloten.