Praktisch Lycië

Praktisch Lycië

Reisdata Zie het Tochtschema

Reissom
8-daagse 4×4 Natuurtocht: € 822,- per persoon, excl vliegticket.
8-daagse Wandelreis: € 795,- per persoon, excl vliegticket.

Kinderkorting
0 t/m 5 jaar: gratis deelname
6 t/m 12 jaar: 50% korting

Inclusief

 • Vervoer & Brandstof Landrover(s)
 • Entreegelden en verplichte gidsen
 • Alle Maaltijden: ontbijt – lunches – diners, excl drankjes
 • Alle Accommodaties o.b.v. indeling in een 2-persoonskamer (in de boomhut op de 4×4 Natuurtocht indeling in 3-persoonskamer, bij de Wandelreis verblijven we onze week in 1 hotel)
 • Ervaren Nederlandse en vloeiend Turks sprekende reisleiding: onze specialist Eric

Exclusief

 • Vliegticket ± € 350,- afhankelijk het hoog-of laagseizoen en hoe vroeg je boekt.
 • € 7,50 garantiefonds GGTO
 • Visum Turkije: voor vertrek online ca. € 15,- of bij aankomst: € 25,-
 • Luchthaventransfers: Dalaman – Fethiye en vice versa, € 30,- per persoon per transfer. Graag bij boeking in een apart mailtje opgeven als je wilt dat wij je transfers regelen.
 • Reis- en Annuleringsverzekering: zelf afsluiten
 • Optionele activiteiten ca. € 55,- bij de 4×4 Natuurtocht en ca. € 45,- bij de Wandelreis (NB. Dit zijn plaatselijke seizoensprijzen die onderhevig zijn aan prijsschommelingen).
 • Drankjes en persoonlijke uitgaven.
 • Toeslag 1-persoonskamer: € 175,-

Als je alleen boekt en een kamer wilt delen maar er is geen andere deelnemer hiervoor, dien je de éénpersoonskamer toeslag te voldoen.

Aantal deelnemers: minimaal 2, maximaal 12

Luchthaven transfers
Wil je dat je op wordt gehaald van & gebracht wordt naar het vliegveld van Dalaman? Geef het dan in een apart mailtje aan me door nadat je geboekt hebt, naar: joyce@desertjoy.nl
Fethiye ligt op een uurtje rijden van het vliegveld Dalaman.

Inschrijven
Je kunt je online inschrijven via de site. Na inschrijving ontvang je een kopie van je boeking op je email. Als je die niet ontvangt, dan heb ik je inschrijving niet ontvangen, stuur me dan een mailtje!

Na boeking krijg je een persoonlijke bevestigingsmail van mij met daarin je precieze reissom en betalingsgegevens. Deze bevestiging is tevens je factuur. Natuurlijk informeren we je ook wat je het beste mee kunt nemen middels een ‘niet-vergeten lijstje’.
Inschrijven

Vliegticket informatie
Je kunt eenvoudig online of bij het reisbureau in je woonplaats een ticket boeken naar Dalaman.
In 3,5 à 4 uurtjes vlieg je vanaf Amsterdam, Rotterdam/Den Haag of Eindhoven naar en van Dalaman met:
www.transavia.com
www.tui.nl
www.corendon.nl
www.turkishairlines.com

Paspoort & Visum Informatie
Je paspoort of ID moet bij aankomst in Turkije nog minimaal 8 maanden geldig zijn.
Voor Turkije geldt een visumplicht (ook voor kinderen). Momenteel kun je het visum nog bij aankomst op de luchthaven Dalaman vóór de paspoortcontrole kopen voor € 25 per persoon.
In verband met de lange wachtrijen op het vliegveld is het veel beter om te kiezen voor het e-visum dat je online kunt kopen bij de enige officiële website van de Turkse overheid voor ca. € 15,-: https://www.evisa.gov.tr/nl/Let op: betalen met creditcard (Visa/Mastercard).

Niveau van de reizen & Wie gaan er zoal mee
Iedereen die gezond van geest en lichaam is, goed ter been is en kan zwemmen is welkom! Veel belangrijker is een positieve instelling. Beide reizen zijn trouwens ook geweldig voor gezinnen met kinderen! De minimum leeftijd is 7 jaar.
De outdoor activiteiten in de Natuur zijn zodanig dat deze door iedereen die een beetje sportief is aangelegd kunnen worden uitgevoerd.
Neem geschikt schoeisel mee voor de trekkings, doorgaans op rotsachtige ondergrond.

Veel deelnemers zijn alleen reizend waardoor de groepjes divers van samenstelling zijn.

Verrassende Accommodaties & Locaties 4×4 Natuurtocht
Tijdens onze 4×4 Natuurtocht overnachten we op verrassende locaties & accommodaties in de Natuur: 1 keer in een boomhut, houten bungalows en in sfeervolle, gastvrije hotels/pensions.
De kamers zijn schoon en hebben een eigen toilet en douche, behalve in de boomhut.

Als je alleen reizend bent en je hebt niet gekozen voor een 1-persoonstoeslag dan wordt je ingedeeld met een andere deelnemer o.b.v. leeftijd en geslacht. Echter, als er geen andere deelnemer is om je mee in te delen, dan dien je de 1-persoonskamer toeslag te betalen.

Het is mogelijk om, tegen meerprijs van € 175,- , een 1-persoonskamer/eigen boomhut te boeken.

Bagage Vervoer tijdens de 4×4 Natuurtocht
Omdat alle bagage op de rekken van onze Landrovers wordt bepakt, raden we aan om met een zachte reistas of rugzak te reizen (deze mogen wel wielletjes hebben), geen harde koffers tijdens de tocht. Probeer ook ‘licht’ te reizen. Uit ervaring weten we dat ca. 7-10 kg kleding voldoende kan zijn voor een week avonturieren.

Als je na onze tocht voor een verlenging hebt gekozen kun je je overtollige bagage in ons kantoor achterlaten, deze wordt na onze tocht dan naar de accommodatie van je 2e week gebracht.

Eten tijdens de Reis
Alle restaurants die we gedurende onze beide reizen bezoeken zijn door Eric geselecteerd en leveren fantastische gerechten, bediening en sfeer. De geroemde Turkse keuken staat bekend om haar brede verscheidenheid aan voorgerechten, vleessoorten, zeevis en vegetarische gerechten.
Het ontbijt bestaat doorgaans uit brood, kaas, olijven, tomaat, ei, marmelade, fruit, jus d’orange, koffie en thee.
Als je vegetariër bent kun je dat vooraf aan ons doorgeven.

Veiligheid
Natuurlijk staat veiligheid voorop. Zo zijn onze Landrovers uitgerust met e.h.b.o.-trommels, brandblussers, professionele kooiconstructies, veiligheidsgordels en CB-radio’s. In geval van een calamiteit kunnen wij binnen maximaal 1 uur rijden op een plaats van hulpverlening zijn.

Geld
De valuta in Turkije is de Turkse Lira (TL). € 1,- is ongeveer 3 Turkse lira. Voor wat betreft onze 4×4 Natuurtocht: in de wat grotere plaatsjes zijn er pinautomaten en wisselkantoren.

Gezondheid
Voor de meeste landen worden vaccinaties tegen DTP en Hepatitis A aanbevolen. Informeer hiernaar bij je huisarts of bij: www.lcr.nl

Gegarandeerd op Reis
DesertJoy – Joy of Nature is aangesloten bij het garantiefonds GGTO, hiervoor wordt een klantbijdrage van € 15,- per persoon berekend. Daarnaast betaalt DesertJoy – Joy of Nature jaarlijks een percentage van haar jaaromzet aan het garantiefonds. Elke reisorganisatie in Nederland is wettelijk verplicht om iets geregeld te hebben voor haar deelnemers mocht de reisorganisatie in financieel onvermogen komen.
” De Stichting GGTO staat er garant voor dat je het reeds betaalde deel van je reissom terug krijgt indien de touroperator in financieel onvermogen komt. Dit kan zijn vóór je vertrek maar ook tijdens je verblijf op lokatie…”
Voor meer informatie kun je kijken op de website van de GGTO

Gegarandeerd Vertrek
Alle reizen hebben vanaf 2 deelnemers een gegarandeerd vertrek.

Verlenging
Wil je eerder komen of verlengen? Dat kan! Wij regelen dit graag voor je! Onze specialist heeft hiervoor drie pittoreske plaatsjes uitgekozen: Çalis-Fethiye, Kayaköy of Olüdeniz. Wij informeren je graag!

Reacties zijn gesloten.