5-of 7-dgse Kerst en Oud&Nieuw in de Woestijn!

Kerst en Oud&Nieuw in de Rust van de Woestijn

Genoeg van drukke Kerstdagen en/of drukke Jaarwisselingen?
De Feestdagen eens anders beleven…? Of heb je juist helemaal niks met de Feestdagen?
Hoe dan ook: Rondtrekkend op je ‘eigen’ Kameel door de Woestijn is tijdens deze periode extra bijzonder : Alsof je onderdeel uitmaakt van de drie Wijzen uit het Oosten!
Kijk terug op een jaar wat bijna ten einde loopt, mijmer over het nieuwe jaar terwijl je je verwondert over de Wereld van de Woestijn, de Bedoeïenen en de Kamelen om op je Eigen Unieke en Inspirerende manier het nieuwe jaar te beginnen…!

Deze reis is een combinatie reis waarbij je kunt kiezen uit:

De Kerstdagen in de Rust van de Woestijn en Oud&Nieuw in Dahab aan de Rode Zee?
Dat kan! Kies dan voor de 11-daagse reis uit & thuis met een 7-daagse Woestijn-Kamelentocht.
Natuurlijk kan je altijd eerder komen of langer blijven voor en/of na onze tocht waarbij je verblijft in Dahab aan de Rode Zee.
De Tocht loopt van 23 december (einde van de dag) t/m 30 december 12.00 uur, rond het middaguur zijn we terug in Dahab aan de Rode Zee.

Of alleen de Kerstdagen in de Rust van de Woestijn?
Dat kan zeker ook! Kies dan voor 8 dagen uit & thuis met een 5-daagse tocht.
Na een warm afscheid van zowel de Bedoeïenen, van je Kameel en van de deelnemers die voor de 7-daagse Woestijn-Kamelentocht hebben gekozen wordt je op dag 5 van onze tocht vanuit de Woestijn teruggebracht naar Dahab.
De Tocht loopt van 23 december (einde van de dag) t/m 28 december 12.00 uur, je bent dus rond het middaguur terug in Dahab aan de Rode Zee.
Je kamer en je transfer heb ik al voor je geregeld al naar gelang je terugreis datum, want natuurlijk kan je ook kiezen om langer te blijven aan de Rode Zee in Dahab!

Om teleurstelling te voorkomen…!

Elk jaar krijgen wij een paar weken voor Kerst  vragen of er nog plek is voor de Kerstreis: dat is er vaak, MAAR: de vliegtickets voor deze periode zijn dan OF uitverkocht OF onbetaalbaar! En dat is erg jammer!

Daarom geldt voor deze reis: zorg dat je er op tijd bij bent om teleurstelling te voorkomen!

Vliegticket informatie:

Bij de diverse lijndiensten is het vliegticket al vroeg in het jaar te boeken:

Turkish Airlines: www.turkishairlines.com
Egypt Air: www.egyptair.com
Pegasus: www.flypgs.com

Voor de chartervluchten geldt dat de vliegtickets voor de Kerstperiode rond mei/juni op hun vluchtkalender staan:

Transavia: www.transavia.com
TUI Nederland: www.tui.nl
TUI België: www.tuifly.be

Voor alle vliegmaatschappijen geldt: hoe vroeger je je vliegticket boekt, hoe goedkoper!

Kijk voor meer informatie ook op: Praktisch Woestijn
Of stuur me een mailtje!

Kamelentocht. Als je kinderen hebt, is het leuk om ze mee te nemen. Het is super leuk. De bedoeïenen zijn lief en de kamelen ook. Als ze gaan brood bakken, mag je mee helpen. Rollen en kneden. Tip: als je de hele dag mag rijden, zou ik ook een klein stukje lopen. Tip 2: als je iets wilt vragen en niet durft, doe het wel en lukt het niet in het Engels, vraag dan Joyce

Karah

Ik was bang dat ik het eten niet lekker vond en dat het saai was, maar dat was het niet. Het was super leuk en gezellig. Het eten was lekker. Je had als je nog in je bed lag ook nog mooi uitzicht. Dat vond ik ook leuk.

Puck

∼ Puck & Karah, 8 en 11 jaar (Kerstreis december 2023) ∼ ♥

kids op woestijn-kamelentocht DesertJoy - kerstreis 2023

Van Dag tot Dag

7-dgse Kerst en Oud&Nieuw in de Woestijn

DAG 1
Vlucht naar Sharm el Sheikh. Je wordt opgehaald voor je transfer naar Dahab. De rit van Sharm el Sheikh naar Dahab duurt ongeveer 1 uur. Aankomst in de accommodatie in Dahab.

DAG 2
Ontbijten aan Zee, vrije dag in Dahab. Aan het eind van de middag vertrekken we naar ons opstappunt in de Woestijn, diner in de Woestijn.

DAG 3 T/M DAG 9
7-daagse Woestijntrektocht op/met je ‘eigen’ Kameel o.b.v. volpension.
De tocht eindigt op tochtdag 7 (dus dag 9) rond 12.00 uur: na nog een mooie tochtrit verlaten we de Woestijn om per transfer terug te keren naar Dahab.
Middag dag 9: ’s middags & ’s avonds genieten van Dahab aan Zee.

DAG 10:
Genieten in Dahab aan de Rode Zee. Genoeg tijd om te luieren, snorkelen, zwemmen, shoppen of om er nog op uit te gaan, info geef ik je graag ter plekke! Aan het eind van de laatste middag is er nog een verrassing!

DAG 11:
Indien je een ochtendvlucht hebt en geen verlenging hebt geboekt: transfer naar luchthaven Sharm el Sheikh. Anders heb je nog een vrije dag in Dahab aan Zee alvorens je wordt opgehaald voor je transfer naar de luchthaven van Sharm el Sheikh. Terugvlucht vanaf Sharm el Sheikh.

Na inschrijving ontvang je uitgebreide aanvullende reis-en tochtinformatie.

Lees meer over De Woestijn & De Reis op: de Sinaï Woestijn

Van Dag tot Dag

5-dgse Kerst in de Woestijn

DAG 1
Vlucht naar Sharm el Sheikh. Je wordt opgehaald voor je transfer naar Dahab. De rit van Sharm el Sheikh naar Dahab duurt ongeveer 1 uur. Aankomst in de accommodatie in Dahab.

DAG 2
Ontbijten aan Zee, vrije dag in Dahab. Aan het eind van de middag vertrekken we naar ons opstappunt in de Woestijn, diner in de Woestijn.

DAG 3 T/M DAG 7
5-daagse Woestijntrektocht op/met je ‘eigen’ Kameel o.b.v. volpension.
De tocht eindigt op tochtdag 5 (dus dag 7) in de middag: na een warm afscheid waarbij de 7-daagse deelnemers en ik nog 2 dagen doorgaan, zorgen wij ervoor dat je teruggebracht wordt naar je accommodatie in Dahab. Als je geen verlenging hebt geboekt regel ik achter de schermen je transfer naar de luchthaven van Sharm el Sheikh en hoor je ook van mij hoe laat je ophaaltijd zal zijn.
Middag dag 7: ’s middags & ’s avonds genieten van Dahab aan Zee.

DAG 8:
Indien je een nacht-of ochtendvlucht hebt en geen verlenging hebt geboekt: transfer naar luchthaven Sharm el Sheikh. Anders heb je nog een vrije dag in Dahab aan Zee alvorens je wordt opgehaald voor je transfer naar de luchthaven van Sharm el Sheikh. Terugvlucht vanaf Sharm el Sheikh.

Na inschrijving ontvang je uitgebreide aanvullende reis-en tochtinformatie.

Lees meer over De Woestijn & De Reis op: de Sinaï Woestijn

Let Silence Take You to the Core of Life ♥

~ Rumi ~

Tochtimpressies

Aantal dagen:

 • 8-daagse reis uit & thuis met een 5-daagse Woestijn-Kamelentocht
 • 11-daagse reis uit & thuis met een 7-daagse Woestijn-Kamelentocht

Reisdata:

 • 22 – 29 december 2024
 • 22 december 2024 – 1 januari 2025

Noot: Vliegtickets voor de Kerstvakantie zijn vaak duurder en snel uitverkocht. Hoe vroeger je boekt hoe goedkoper!

Aantal deelnemers: minimaal 4, maximaal 6 (excl kids)

Reissom:

 • 8-daagse reis: € 995,- per persoon excl vliegticket
 • 11-daagse reis: € 1225,- per persoon excl vliegticket

Inclusief:

 • Transfer luchthaven Sharm el Sheikh – Dahab en vice versa
 • Voor en na de tocht accommodatie bedoeïenencamp in Dahab aan de Rode Zee o.b.v. logies en indeling in een 2-persoonskamer met eigen toilet, douche, fan/airco
 • Volledig verzorgde 5-of 7-daagse Woestijn-Kamelentocht o.b.v. volpension, bedoeïenen gidsen-en koks, ervaren Nederlandse reisleiding en Arabisch sprekende kamelenvrouw Joyce Schröder, je ‘eigen’ rij-Kameel, extra Kamelen, uitgezonderd slaapzak en slaapmatje.
 • Alle transfers begin-en eindpunten tocht – Dahab en vice versa
 • 4×4 Bevoorrading met drinkwater voor alle Kamelen
 • Bij de 7-daagse tocht voedsel-en zoet water bevoorrading

Exclusief:

 • Klantbijdrage garantiefonds GGTO: € 9,- per persoon
 • Vliegticket: vliegticketprijzen schommelen erg, het is ook afhankelijk van het vliegseizoen en hoe vroeg je boekt, reken op ongeveer € 500,-
 • Visum: kopen bij aankomst in het luchthavengebouw van Sharm el Sheikh of Caïro: € 25,- per persoon. Check voor de laatste visum informatie: visumdienst
 • Toeslag 1-persoonskamer voor en na de tocht: € 65,- voor de 8-daagse Kerstreis en € 90,- voor de 11-daagse Kerst en Oud&Nieuw reis.
 • Als je een kamer wilt delen maar er is geen deelnemer hiervoor dan val je onder de 1-persoonskamer toeslag
 • Fooien, zakgeld voor maaltijden in Dahab, souvenirs ongeveer € 200,- voor de Kerstreis en rond de € 225,- voor de Kerst en Oud&Nieuw Reis.
 • Reis-& annuleringsverzekering : zelf afsluiten

Als je eerder komt of langer wilt blijven:

 • Bij afwijkende reis/vliegdagen zijn de meerkosten voor je transfer € 38,- per afwijkende reisdag
 • Voor je kamer komt er € 25,- per extra dag bij

Kijk bij Praktisch Woestijn voor (meer) informatie over vliegtickets, niveau van de reizen (zwaarte), kinderkorting, geldigheid paspoort, vaccinaties, algemene reisvoorwaarden e.d.

kerst en oud-en-nieuw in de Woestijn DesertJoy

Hey Joyce,

Het was zo mooi allemaal. Ik kan nog steeds niet verwoorden hoe geweldig het voor ons alle twee was (en is). Een onbeschrijfelijk mooie reis in de Sinaï, samen met Ziggy zoon, een zachte landing aan de kust van Dahab. Mijn nieuwe levensjaar kan niet beter beginnen en ik voel me dankbaar tot op m’n botten. Zo zo zo mooi ♥ Dank voor jouw geweldige organisatie. En wat een heerlijk mens ben je ♥

~ Angelike Valster, Kerst en Oud&Nieuw Reis ’23-’24 ~  ♥

kerst in de woestijn

Reacties zijn gesloten.