Over mij

Over mij

Mijn naam is Joyce Schröder (1960)

Bij de Bedoeïenen van de Muzayna stam beter bekend als Subhiyya, wat ‘Zij die prijst’ betekent. In 1995 kwam ik voor het eerst in de Sinaï Woestijn … het was of ik eindelijk bij iets in mezelf binnenstapte … thuiskwam.

Voordat ik in 2003 DesertJoy begon, maakte ik de eerste 8 jaren vele woestijn trektochten per kameel samen met de Bedoeïenen (Arabische woestijnnomaden) en werd ik steeds meer opgenomen in het Bedoeïenen-en Woestijnleven. Maar bovenal kreeg ik steeds meer een innige band met Dalèl, mijn eigen kameel, die bij mij zou blijven tot het zijn tijd was.

Het gelukkigst was ik als ik samen met Dalèl alleen er op uit trok de Woestijn in.
Met hem is alles begonnen…

Mijn andere kamelenvriendin, Aweida, mocht niet lang bij mij blijven.

Na Dalèl en Aweida kreeg ik steeds meer oog voor de andere kamelen en zo is in 2007 Stichting Dalèl.org opgericht voor Kamelenwelzijn in Zuid Sinaï en het dier ‘De Kameel’ in Nederland meer bekendheid te geven.

Tegenwoordig ben ik samen met Jamila, die mij drie jongens en een meisje heeft geschonken, Subhan (Soeb, geb.2008), Bilhèn (Billy, geb. 2011), Abdèn (geb.2014) en Dalèle (geb.2018).
En samen met mijn vijf kamelen woon, leef en werk ik alweer 25 jaar met en tussen de Bedoeïenen en spreek ik ondertussen Arabisch.

Bedoeïenenbruiloften – stamontmoetingen – vissen met de mannen – met de mannen dagenlang planten of kamelen opsporen diep in de woestijn, het is zomaar een greep van wat ik naast de tochten meemaak met de Bedoeïenen.

De jarenlange warme vriendschappen met de Muzayna Bedoeïenen en mijn deelname aan hun leven geven een extra dimensie aan de tochten en met een nog altijd groeiende Liefde & Respect voor de Woestijn, de Bedoeïenen en de Kamelen bied ik je een prachtige Woestijnervaring aan om jou ook te laten genieten van … de Aanraking van de Woestijn!

Als je meer wilt weten over mij: Reishonger interview
Meer over mijn Kamelen: Mijn Kamelen

Dalèl

Mijn Kamelen Nu

Joyce en haar Kamelen
Crew DesertJoy

En Last but not Least: The Crew!

Het vaste Bedoeïenen Team van DesertJoy! 🙂

Comments are closed.