9-dgse Woestijn-Kamelentocht

Nature’s Music: Thuiskomen bij je eigen Natuur

In deze 15-daagse reis trek je 9 dagen nomadisch met en op je ‘eigen’ kameel door de onvergelijkbare Woestijn van Zuid Sinaï en geef je jezelf de meest intense Woestijnervaring/beleving in al haar facetten… (pas op: verslavend!)

De essentie van nomadisch reizen met kamelen is dat je deelgenoot wordt van het leven van de Bedoeïenen die van oudsher met deze meest onderschatte dieren, die juist veel te bieden hebben, optrekken. Natuurlijk kan je altijd kiezen of je wilt wandelen of rijden.
Veel vrijheid om te genieten, voor stilte, ruimte, humor, rust, spelen, verwondering …
Wil je even op jezelf zijn? Ga dan, als we kamp hebben opgeslagen, lekker een wadi in of een berg op. Onbedwingbare neiging om de dansen? Dans! Leren omgaan met je Kameel … Het maakt niet uit, alles mag, niks hoeft!

Op de dagen waar we ‘s morgens en ‘s middags trekken wordt er op de nieuwe plek kamp opgezet. Op bijzondere plekken blijven we wat langer, daar waar we lunchen slapen we dan ook.
Voordat we ‘s avonds rond het kampvuur eten heb je al je eigen woestijnplekje uitgezocht voor de nacht, het slapen onder de sterrenhemels of onder de volle maan is één van de hoogtepunten van je Woestijn ervaring maar er gaan ook tentjes mee.

Drie volle dagen in Dahab aan Zee
Na onze 9-daagse Woestijn-Kamelentocht heb je nog 3 volle dagen in Dahab aan Zee, veel deelnemers ervaren de 15 daagse reis daarom dan ook als 2 vakanties in één…
Niet alleen heb je genoeg tijd om te luieren, snorkelen, zwemmen, shoppen in Dahab, maar ook is er van alles mogelijk om er nog een dag op uit te gaan want natuurlijk hebben Dahab & Zuid Sinaï nog meer moois te bieden…informatie ter plekke!

Ergens begin jaren 2000 las ik in de Happinez over DesertJoy. Ik wist meteen dat ik ooit mee zou gaan. In de tussentijd las ik met regelmaat de site. Ontroerd door het ontstaan en achtergrond van Stichting Dalèl – wat vooral kwam door de puurheid die ik er in las – begon ik alvast met de adoptie van 2 gepensioneerde kamelen.
Dat gaf voldoening omdat ik op deze manier toch persoonlijk betrokken raakte bij iets waar ik graag deel van uit wilde maken.
Maar toen het Ooit zich dit jaar eindelijk aandiende was de reis meteen gepland!
En Joyce…het wachten is het waard geweest! Jouw puurheid met daarin jouw diepe liefde voor de kamelen en het leven van en met de bedoeïenen was in alles voelbaar. Met eigen ogen heb ik gezien dat de donaties van de stichting daadwerkelijk op de juiste plek terechtkomen. Het was geweldig dat ‘mijn’ kamelen meegingen op tocht en ik ook daar met eigen ogen heb kunnen zien hoe goed er voor de dieren gezorgd wordt en hoeveel liefde er is voor de woestijn.
Ik heb de rust en de schoonheid van de woestijn tot in mijn vezels gevoeld. Alles mag en niets hoeft, met name door de goede zorg van de Bedoeïenen.
Alles was super. En jij bent zo’n tof mens, zo puur en zuiver. Ik ben blij dat mijn Ooit er éindelijk was!

Tot gauw!
(want dat deze reis een vervolg gaat krijgen stond voor mij op dag 1 al vast 🙂 )

Liefs, Inge

∼ Inge T (9-daagse, 1-15 nov 2019) ∼ ♥

Van Dag tot Dag

DAG 1
Vlucht naar Sharm el Sheikh. Je wordt opgehaald voor je transfer naar Dahab. De rit van Sharm el Sheikh naar Dahab duurt ongeveer 1 uur. Aankomst in de accommodatie in Dahab.

DAG 2
Ontbijten aan zee, vrije dag in Dahab. Aan het eind van de middag vertrekken we naar ons opstappunt in de Woestijn, diner in de Woestijn.

DAG 3 T/M DAG 11
Negendaagse Woestijn trektocht op/met je ‘eigen’ Kameel o.b.v. volpension.
De tocht eindigt op tochtdag 9 (dus dag 11) rond 12.00 uur: na nog een mooie tochtrit verlaten we de Woestijn om vanaf ons eindpunt per transfer terug te keren naar Dahab.
Dag 11: ’s middags & ’s avonds genieten van Dahab aan Zee.

DAG 12 T/M DAG 14
Vrije dagen in Dahab aan Zee…waarin nog van alles mogelijk is, informatie ter plekke.
Op dag 14 is er aan het eind van de middag nog een verrassing!

DAG 15
Indien je een ochtendvlucht heb: transfer naar luchthaven Sharm el Sheikh. Anders heb je nog een vrije dag in Dahab aan Zee alvorens je wordt opgehaald voor je transfer naar de luchthaven van Sharm el Sheikh. Terugvlucht vanaf Sharm el Sheikh. Aankomst in Nederland.

Na inschrijving ontvang je uitgebreide aanvullende reis-en tochtinformatie.

Kijk voor meer informatie over de Woestijn & de Reis op: De Sinaï Woestijn

Lieve Joyce, “…Het geheime en onbewuste deel van sommige reizen is de reiziger in totale verwarring te brengen, hem zo van zijn eigen afkomst te vervreemden dat het lijkt of het eigen bestaan een schimmige aangelegenheid is, waarin je maar met moeite terug zult kunnen keren.
Dan pas ben je echt weg geweest, zozeer ergens anders dat je er misschien wel anders van geworden bent.” (Cees Nooteboom)
Nog steeds een beetje in verwarring …

∼ Arie de Geus (9-daagse) ∼ ♥

Tocht Impressies

Aantal dagen: 15 daagse reis met een 9-daagse Woestijn-Kamelentocht

Tochtdata:

 • 25 maart – 8 april 2023: gegarandeerd vertrek!
 • 5 – 19 november 2023
 • 26 november – 10 december 2023

Noot: Het is nog niet bekend wat de vliegdagen worden van TUI en Transavia voor a.s. Najaar/Winter 2023 , dus kan het zijn dat de tochtdata voor a.s. Najaar nog iets kunnen veranderen. Hierbij hou ik zoveel mogelijk rekening met de meest gunstige vliegdagen + vertrek luchthavens.

De tochtdata voor het voorjaar 2024 zijn a.s. mei/juni ’23 bekend.

Aantal deelnemers: minimaal 2, maximaal 6

Reissom: € 1425,- per persoon excl vliegticket

Inclusief:

 • Transfers luchthaven Sharm el Sheikh – Dahab en vice versa
 • Voor en na de tocht accommodatie bedoeïenencamp in Dahab o.b.v. logies en indeling in een 2-persoonskamer met eigen toilet, douche, fan/airco
 • Volledig verzorgde 9-daagse Woestijn-Kamelentocht o.b.v. volpension, bedoeïenen gidsen-en koks, ervaren Nederlandse reisleiding en Arabisch sprekende kamelenvrouw Joyce Schröder, je ‘eigen’ rij-Kameel, extra Kamelen, uitgezonderd slaapzak en slaapmatje.
 • Alle transfers begin-en eindpunten tocht – Dahab en vice versa
 • 4×4 Bevoorrading op het midden van de tocht
 • 1 a 2 keer 4×4 Bevoorrading drinkwater voor alle Kamelen

Exclusief:

 • Klantbijdrage garantiefonds GGTO: € 7,50 per persoon
 • Vliegticket: vliegticketprijzen schommelen erg, het is ook afhankelijk van het vliegseizoen en hoe vroeg je boekt, reken op ongeveer € 500,-
 • Visum: kopen bij aankomst in het luchthavengebouw van Sharm el Sheikh of Caïro: € 25,- per persoon. Check voor de laatste visum informatie: visumdienst
 • Toeslag 1-persoonskamer voor en na de tocht: € 105,- (als je een kamer wilt delen maar er is geen deelnemer hiervoor dan val je onder de 1-persoonskamer toeslag)
 • Fooien, zakgeld voor maaltijden in Dahab voor en na de tocht, souvenirs ongeveer € 250,-
 • Reis-& annuleringsverzekering: zelf afsluiten

Als je eerder komt of langer wilt blijven:

 • Bij afwijkende reis/vliegdagen zijn de meerkosten voor je transfer € 38,- per afwijkende reisdag
 • Voor je kamer komt er € 25,- per extra dag bij

Kijk bij Praktisch Woestijn voor (meer) informatie over vliegtickets, Fair Traveling, geldigheid paspoort, vaccinaties, algemene reisvoorwaarden e.d.

Comments are closed.