Over Dalèle

Dalèle

Geboorte Dalèle

Lieve Dalèle … Ook jij bent thuis geboren, een maand voor de uitreken datum was alles klaar voor jouw komst maar toen jij kwam waren niet alle belangrijke mannen aanwezig, zoals bij Abdèn, ook je broers niet maar dat was ok.
Op vrijdag 28 december 2018 om 12.00 uur kwam ineens je snoetje….en ik was alleen want de vrijdag preek was net begonnen, dus niemand van de mannen bereikbaar.
Schrik en angst want je hoofdje kwam niet helemaal goed, snel zorgde ik ervoor dat Jamila niet kon opstaan en probeerde ik jou en je moeder zo goed en zo kwaad te helpen met een angstig hart en trillende handen.
Na 30 minuten hoorde ik dat het vrijdaggebed afgelopen was en belde ik gelijk de 2 belangrijkste mannen.
Musa was als eerste ter plaatse en na een kleine correctie van hem….was je er ineens!
Ik huilde van opluchting en slaakte tegelijkertijd een oerkreet.

Rond 14.00 uur kreeg je die eerste zo belangrijke melk via de speen, afgekolfd bij jouw moeder.
Rond zonsondergang kon je staan en om 19.45 uur vond je je weg naar je moeders melk!

Een Zwangerschap met Obstakels
In het hele begin van jouw moeders zwangerschap kreeg je moeder een huidaandoening. Ik koos ervoor om dat niet te behandelen via een chemische injectie maar dagelijks te behandelen met een compres van de woestijnplant Samwe, een natuurlijk antibioticum en later dagelijks insmeren met Shapley’s M-T-G, ook met alleen natuurlijke ingrediënten.
Na 5 maanden was de huidaandoening in mei 2018 genezen!

In oktober 2018 kreeg je moeder last van haar linkeroog. Eind november werd dat zo erg dat de paniek toesloeg, die dag herinnerde ik mij ineens een oude Bedoeïen die in Nuweiba woont. Na zijn telefoonnummer getraceerd te hebben kwam hij en hij voerde onmiddellijk een ingreep uit want anders was je moeder blind geworden aan dat oog.
Toen konden we ons eindelijk op jouw komst verheugen en een mooie kraamkamer maken!

Een MEISJE!
Als je een jongetje was geweest dan was je na je 1e jaar voorbestemd geweest voor de eigenaar van je vader Shailèn.
Jouw vader is bijzonder maar al op hoge leeftijd en zijn eigenaar Silmèn heeft altijd geweigerd om hem in te ruilen (lees: slacht) voor een jongere kameel maar zou heel graag een zoon van jouw vader willen. Dat was de reden voor de dekking.
Maar in de zomer van 2018 voelden een vriendin en ik al veel vrouwelijke energie in jouw moeder’s buik.
Ik hoefde geen kamelen meer voor mijzelf maar wat ben ik BLIJ dat je een meisje bent…!

Ik wist niet dat een meisje zo anders zou zijn….!
Je stem is anders, je geur, hoe je loopt, beweegt, hoe je slaapt, maar vooral je lipjes en hoe je die gebruikt…toen je net kon staan ging je alle muren af met opgeheven nekje en hoofdje, je mondje zoekend naar melk…zo aandoenlijk.
Anders dan Abdèn raakte je ook gelijk verstrikt in de touwen waarop Aliyèn dé oplossing had voor de eerste dagen: lakens spannen en wat een mooie afgeschermde kraamkamer werd het als bijkomende plus! Met Abdèn nog als puber was het ook beter dat jij niet je eerste 10 dagen vrij op het erf rond zou lopen.
Dus toen op jouw 4e dag jouw drie broers terugkwamen van tocht waren wij net bezig om alle lakens te verwijderen om jouw plek veilig te maken met gaas en een heuse deur, voor jouw moeder ook een hele geruststelling, ook kan je zo niet meer verstrikt raken in de touwen.

Begroeting van jouw broers
Het was zo ontroerend om jouw broers jou één voor één te laten begroeten…vooral de begroeting van Subhan was ontroerend! Ik denk dat hij heel veel van jou gaat houden en jou altijd zal beschermen, net als jouw moeder en ik.

Het lot heeft beslist
Want een Meisje blijft bij Ons! Niet alleen voor mij ben je een Geschenk maar voor Jamila ben je een groot cadeau, jullie kunnen samen op jullie plek blijven thuis, samen naar de Bloei als de Woestijn groen is…

Je bent vernoemd naar je geestelijk vader Dalèl…

Dat getuigt hoe bijzonder je (voor ons) bent

Ons Mooie Eigenzinnige Meisje Dalèle

Dalèle net geboren
1e melk voor Dalèle
we hebben het volbracht Dalèle en Joyce
Dalèle's eerste stapjes
Dalèle van Joyce
kameel Dalele van Joyce DesertJoy
eigenzinnige Dalele

Reacties zijn gesloten.