De Sinaï Woestijn

De Woestijn van Zuid Sinaï

De Sinaï Woestijn

Wie de Woestijn ingaat is verloren, wie eruit komt is als herboren

Ibn Battuta – De Reis (1304 – 1369) ♥

De Woestijn van Zuid Sinaï is één van de mooiste en afwisselendste Woestijnen ter wereld…wie denkt dat een Woestijn alleen maar zand is heeft het mis.
Ruige imposante berg-en rotsketens met steenlagen in de meest uiteenlopende kleurschakeringen die op elk moment van de dag anders tevoorschijn komen door het samenspel van licht & schaduw, hoog-en laagvlaktes, kalk- en zandsteenformaties, graniet- en bazaltlagen wisselen elkaar af, doorklieft door diepe intieme wadi’s.

De hoogteverschillen die spectaculaire vergezichten opleveren en dan ineens … zandduinen ! Wat een feest, je voelt je ineens weer 5 jaar …
Zelfs het zand is bijzonder ! Verwonderd ook over de rijkdom aan geneeskrachtige plantjes en de geuren die hiervan hangen in de wadi’s. Om nog maar niet te spreken over de combinatie Woestijn en Zee…!

Al met al ademt de Sinaï Woestijn een geheel eigen sfeer uit en ontdek je een Woestijn van onvergelijkbare grootsheid en schoonheid met vele gezichten …

graniet-bergwoestijn Sinai DesertJoy
zandwoestijn Sinaï DesertJoy
spelen DesertJoy zandwoestijn Sinai

Bij je Natuurlijke zelf komen

Rondtrekkend door deze bijzondere woestijn op het ritme van je kameel en liggend onder de onvoorstelbare Oosterse sterrenhemels doet de Woestijn ongemerkt haar werk …
Je ervaart zuiverheid … ruimte … rust … je hoort een stilte zoals die alleen nog maar in woestijnen te horen is …
Je maakt deel uit van het eenvoudige en daardoor zo rijke bedoeïenenleven en geniet van de humor en kameraadschap van deze mensen … je geniet van de sterrenhemels en de melkweg, waar geen 5-sterrenhotel tegenop kan !

De Woestijn zorgt ervoor dat je hoofd al snel leeg raakt, of je het nu wilt of niet ! Ze geeft je precies wat jij op dat moment in je  leven nodig hebt.  Zij nodigt je uit om het tijdloze Zijn te ervaren, het thuiskomen bij je eigen Natuur. Dat is de rijkdom van de Woestijn. Dat is haar Aanraking.

Veel deelnemers kunnen in de Woestijn of eenmaal weer thuis dan ook een stap maken in dat wat hen bezighield of tegen hield … voor sommigen zelfs een Life Changing Journey!

bijzondere symbolen sinai woestijn desertjoy
mineralen sinai woestijn desertjoy
petroglyf sinaiwoestijn desertjoy

De Reis

Vanuit de luchthaven van Sharm el Sheikh wordt je naar Dahab gebracht. Dahab staat bekend om zijn relaxte, hippieachtige sfeer en om haar mooie onderwaterwereld. Voor en na onze Woestijntocht verblijf je in een bedoeïenen camp. Het is een eenvoudig, schoon guesthouse, op steenworp afstand van de Rode Zee en eigendom van een bedoeïenen familie. Je hebt een eigen douche en toilet op je kamer.

De dag daarop, heb je de tijd om te acclimatiseren en om Dahab te verkennen. Na van Dahab genoten te hebben, vertrekken we aan het eind van de dag naar ons vertrekpunt in de Woestijn, waar de kamelen al op ons wachten.
Heb je voor een 9-daagse Tocht gekozen, dan heb je nog een extra volle vrije dag in Dahab om goed te landen voordat je aan je Woestijn- en Kamelenavontuur begint.

We leren je hoe je moet opstappen en rijden,  elke kameel wordt zodanig op geladen dat hij nog met gemak jou kan dragen, het zadel wordt zo comfortabel mogelijk gemaakt … het landschap golft langzaam voorbij en dan ga je de Woestijn beleven … voel je hoe rijk je je kunt voelen met ‘ niks’ , hoe vol ‘ leegte’ is …voel je bewondering voor deze fantastische dieren … en maak je kennis met de oude levenswijze van de Bedoeïenen ! De Bedoeïenen verzorgen jou de hele tocht…alles mag, niks hoeft!

Leren omgaan met Kamelen gaat bij DesertJoy automatisch, maar wil je meer? De Bedoeïenen vinden het maar wat leuk om je te leren je kameel klaar te maken voor het grazen of je de kneepjes van het op-en afzadelen te leren, of hoe je kameel op jouw commando gaat zitten zodat je af kunt stappen, zomaar wat voorbeelden!
Liever ‘gewoon’ alleen maar genieten van alle indrukken van het Woestijn-& Bedoeïenenleven of je eigen momenten pakken?  Doen, het is jouw Tocht! Nogmaals, alles mag, niks hoeft!

Bereid je voor op een ‘primitieve’ tocht qua stromend water, sanitaire voorzieningen en elektriciteit. De Woestijn zelf is erg schoon, droog en zuiver. Je wordt eerder stoffig dan vuil of vies. Op de plekken waar we ons kamp hebben opgeslagen laten we geen afval achter, zodat we deze prachtige Woestijn, die toch al onder veel druk staat, niet verder belasten. Het eten wordt hygiënisch klaargemaakt en elke dag bakken de Bedoeïenen vers brood … altijd weer geweldig om te zien ! Om te drinken gaan er meer dan genoeg flessen mineraalwater mee. Er is niks mooiers dan slapen onder de sterrenhemels. Neem – afhankelijk van welke tochtdatum je hebt gekozen – een goede slaapzak mee en een warm en winddicht jack maar in ieder geval stevige, ingelopen wandelschoenen. Meer info ontvang je na boeking.

De Tocht is niet zwaar, we trekken gemiddeld 4 uren per dag en op sommige bijzondere plekken verblijven we wat langer. Op het midden van de 9-daagse & 7-daagse tocht worden we opnieuw bevoorraad met vers eten en water. Op alle tochten, komt er daarnaast ook minimaal één keer een 4×4 met water voor de Kamelen.

We rijden – en soms wandelend – door wadi’s (drooggevallen rivierbeddingen), hoogvlaktes, door kloven, gaan over bergpassen met weidse vergezichten en spelen in canyons of op duinen. Natuurlijk kan je altijd afwisselend lopen en rijden. In het ritme van de kamelen en gelegen onder de sterrenhemels vraag je je verwonderd af ‘ wat is eigenlijk tijd?’ Ook zul je merken dat in de Woestijn de wereld even helemaal aan je voorbijgaat …

Tot dan echt het moment komt dat we voor het laatst op onze kameel stappen en nog kunnen genieten van ons samenzijn met de Bedoeïenen om vervolgens met weemoed afscheid te nemen van je Kameel, onze Bedoeïenen en van de betoverende Woestijn …

Bij de 8-daagse reizen met de 5-daagse tocht wordt je de volgende dag weggebracht naar het vliegveld van Sharm el Sheikh. Bij de 11-daagse reizen met de 7-daagse tocht heb je na de tocht nog 1 volle dag in Dahab aan Zee. En na de 9-daagse tocht heb je nog 2 volle dagen in Dahab, waarbij ook nog van alles mogelijk is, alvorens terug te vliegen na een reis vol afwisseling en kleur en je voorgoed anders naar Woestijnen kijkt maar ook naar het dier de Kameel en waarbij je helemaal thuisgekomen bent bij je eigen Natuur door de Aanraking van de Woestijn … !

DesertJoy nomadisch reizen Kaart
DesertJoy nomadisch reizen aan zee
DesertJoy nomadisch reizen Broodbakken
DesertJoy nomadisch reizen Andrea en Tunesie
learning how to ride without a saddle desertjoy
bij jezelf komen desertjoy
learning how to make your camel ready for grazing desertjoy

De stilte, de weidsheid, de wind die in je slaapzak ritselt onder een sterrenlucht met een melkweg om nooit meer te vergeten. Eigenlijk kunnen woorden deze eenheidsbeleving niet weergeven

∼Hermine van de Schuppen (5-dgse 2007, 69 jr) ∼ ♥

Google review 5*****
Buiten de gebaande paden op een kameel door de woestijn. Joyce weet de weg en maakt van je reis een feest. Een uniek bedrijf met hart voor reizigers, bedoeïenen en kamelen. Instant zen op reis. Niets moet, veel mag. Geschikt voor families, einzelgangers, natuurliefhebbers etc. Slapen onder de sterren en wat is het oorverdovend stil. Dikke aanrader!

∼ Henk Somberg (7-dgse 8 – 18 maart 2023) ∼ ♥

review DesertJoy

Reacties zijn gesloten.