5-dgse Woestijn-Kamelentocht

Laat je Aanraken door de Woestijn…

Voor wie niet langer dan 8 dagen kan of wil maar toch ondergedompeld wilt worden in de Aanraking van de Woestijn én ook de gevarieerdheid van deze bijzondere Woestijn wilt ervaren zijn er de 8 daagse reizen met een 5-daagse Woestijn-Kamelentocht.

Het Woestijnseizoen loopt elk jaar van oktober t/m de 1e week van mei, daarvoor en daarna is het te heet.
De 8-daagse reizen met de 5-daagse Woestijn-Kamelentochten worden zoveel mogelijk gepland in de voorjaars-herfst-kerst- en mei vakanties.

Bijzondere Natuurbelevenis voor Kinderen … De 5-daagse Woestijn-Kamelentochten zijn uitermate geschikt voor kinderen v.a. 8 jaar. Leven met de elementen en met donker en licht, 24 uur per dag buiten in de Natuur van de Woestijn, het rijden op en leren omgaan met de Kamelen, hout sprokkelen met de bedoeïenen, koken op houtvuur is dikke pret voor kids, ouders en niet in de laatste plaats voor de bedoeïenen, de kamelen en mij! Kids van 8-12 jaar krijgen ook korting bij DesertJoy!

Geschikt om je duik-snorkel-zee-luiervakantie te combineren Dahab staat bekend om haar relaxte, hippie achtige sfeer en om haar wondermooie onderwaterwereld. Het unieke van Dahab is dat alle snorkel-en duikplekken gelijk vanaf de kant zijn. In Dahab hoef je dus niet eerst een bootje op als je wilt snorkelen en/of duiken!
Met de bergen en wadi’s die uitmonden in zee heb je in Dahab niet alleen het perfecte Huwelijk tussen Woestijn & Zee maar zijn de 5-daagse woestijntochten ook geschikt voor diegenen die hun vakantie willen combineren met een duik-snorkel-zee-luiervakantie!

Kerst in de Woestijn!
Voor meer bijzonderheden over de Kerstreis verwijzen wij je graag naar onze speciale Kerstreis pagina!

Hi Joyce , wat een fantastische ervaring heb je ons gegeven! Ik had wel moeite met de overgang van de woestijn naar de bewoonde wereld

∼ Sander & zijn boyz Djay (16 jr) & Kyan (13 jr) – Herftsvakantie 2021 ∼ ♥

ouders met kids DesertJoy

Van Dag tot Dag

DAG 1
Vlucht naar Sharm el Sheikh. Je wordt opgehaald voor je transfer naar Dahab. De rit van Sharm el Sheikh naar Dahab duurt ongeveer 1 uur. Aankomst in de accommodatie in Dahab.

DAG 2
Ontbijten aan Zee, vrije dag in Dahab. Aan het eind van de middag vertrekken we naar ons opstappunt in de Woestijn, diner in de Woestijn.

DAG 3 T/M DAG 7
Vijfdaagse Woestijn trektocht op/met je ‘eigen’ Kameel o.b.v. volpension.
De tocht eindigt op tochtdag 5 (dus dag 7) rond 12.00 uur: na nog een mooie tochtrit verlaten we de Woestijn om vanaf ons eindpunt per transfer terug te keren naar Dahab.
Dag 7: ’s middags & ’s avonds genieten van Dahab aan Zee.

DAG 8
Indien je geen verlenging hebt bijgeboekt en een ochtendvlucht hebt: transfer naar luchthaven Sharm el Sheikh. Anders heb je nog een vrije dag in Dahab aan Zee alvorens je wordt opgehaald voor je transfer naar de luchthaven van Sharm el Sheikh. Terugvlucht vanaf Sharm el Sheikh. Aankomst in Nederland.

Na inschrijving ontvang je uitgebreide aanvullende reis-en tochtinformatie.

Lees meer over de Woestijn & De Reis op: De Sinaï Woestijn

Noot: In de schoolvakanties kunnen de 8-daagse reizen ook lopen van vrijdag – vrijdag in plaats van maandag – maandag.

Ik vond het één van de bijzonderste reizen die ik ooit gemaakt heb, volgend jaar weer!
Liefs,

∼ Hans Falke (5-dgse reis april 2019) ∼ ♥Review DesertJoy

Tocht Impressies

Aantal dagen: 8 daagse reis met een 5-daagse Woestijn-Kamelentocht

Tochtdata:

 • 26 okt – 2 nov 2024: VOL!
 • 22 – 29 dec 2024, Kerst in de Woestijn! Zie ook onze speciale pagina.
 • 22 febr – 1 mrt 2025
 • 25 april – 2 mei 2025, VOL!

De tochtdata voor het Najaar 2025 zijn a.s. dec ’24/jan ’25 bekend.

Noot: Het is ook mogelijk om je aan te sluiten voor de eerste vijf dagen van de 7- dgse tochten als bovengenoemde data je niet uitkomen, stuur gerust een mail!

Aantal deelnemers: minimaal 4 – maximaal 6 (excl kids)

Reissom: € 995,- per persoon excl vliegticket.

Inclusief:

 • Transfers luchthaven Sharm el Sheikh – Dahab en vice versa
 • Voor en na de tocht accommodatie bedoeïenencamp in Dahab, Rode Zee o.b.v. logies en indeling in een 2-persoonskamer met eigen toilet, douche, airco en/of fan.
 • Volledig verzorgde 5-daagse Woestijn-Kamelentocht o.b.v. volpension, bedoeïenen gidsen-en koks, ervaren Nederlandse reisleiding en Arabisch sprekende kamelenvrouw Joyce Schröder, je eigen rij-Kameel, extra Kamelen, uitgezonderd slaapzak en slaapmatje.
 • Alle transfers begin-en eindpunten tocht – Dahab en vice versa
 • Bevoorrading 4×4 met drinkwater voor alle Kamelen

Exclusief:

 • Klantbijdrage garantiefonds GGTO: € 9,- per persoon
 • Vliegticket: vliegticketprijzen schommelen erg, het is ook afhankelijk van het vliegseizoen en hoe vroeg je boekt, reken op ongeveer € 500,-
 • Visum: kopen bij aankomst in het luchthavengebouw van Sharm el Sheikh of Caïro: € 25,- per persoon. Check voor de laatste visum informatie: visumdienst
 • Toeslag 1-persoonskamer voor en na de tocht: € 65,- (als je een kamer wilt delen maar er is geen deelnemer hiervoor dan val je onder de 1-persoonskamer toeslag)
 • Fooien, zakgeld voor maaltijden in Dahab, souvenirs ongeveer € 200,-
 • Reis-& annuleringsverzekering : zelf afsluiten

Als je eerder komt of langer wilt blijven:

 • Bij afwijkende reis/vliegdagen zijn de meerkosten voor je transfer € 38,- per afwijkende reisdag
 • Voor je kamer komt er € 25,- per extra dag bij

Noot:
– Vliegtickets voor en rond de Meivakantie zijn goedkoper bij TUI België vanaf Brussel.
– Vliegtickets voor de (Kerst-)vakantieperiodes zijn duurder en snel uitverkocht, en voor alle luchtvaartmaatschappijen geldt: hoe eerder je boekt hoe goedkoper!

Kijk bij Praktisch Woestijn voor (meer) informatie over vliegtickets, kinderkorting, Fair Traveling, zwaarte, geldigheid paspoort, vaccinaties, algemene reisvoorwaarden e.d.

Reacties zijn gesloten.