7-dgse Woestijn-Kamelentocht

Silence is Calling …

Vind je 8 dagen met een 5-daagse Woestijn-Kamelentocht te kort en 15 dagen met een 9-daagse tocht net iets te lang?

Kies dan voor een 11-daagse reis uit & thuis met een 7-daagse Woestijn-Kamelentocht!

Naast dat je verrast zult zijn van de kameraadschap, zorgzaamheid en de humor van de Bedoeïenen zorgt deze reis niet alleen voor een intensere Woestijnbeleving maar ook dat je de gevarieerdheid van deze onvergelijkbare Woestijn ontdekt…

We trekken afwisselend door berg-& grindwoestijn met diepe intieme wadi’s (oude drooggevallen rivierbeddingen) omzoomt door granietbergen, bergpassen met spectaculaire vergezichten en natuurlijk ontbreekt de wondermooie zandwoestijn met haar grillige kalk-en zandsteen formaties niet … én de combinatie Woestijn – Zee!

In de Woestijn is veel ruimte maar in jouw aanpak zit ook veel ruimte. Er kan veel en er ‘moet’ niks. Heerlijk vond ik het geschommel op de kameel, lekker zittend en niks van zeeziek of kapotgeschuurde benen zoals vooraf mensen tegen me zeiden. De kamelen heb ik erg leren respecteren

∼ Paul Aubel ∼ ♥

Als bijna 70-jarige deelnemer aan één van Joyce reizen de tocht gemaakt met nog één deelneemster (niet mijn vrouw) en het heeft volledig aan de verwachtingen voldaan. Joyce en ‘haar mannen’ doen er alles voor om je mee te laten genieten van de woestijn, die op mij een diepe en blijvende indruk heeft gemaakt

∼ John Maan (7-dgse 2014) ∼ ♥

Van Dag tot Dag

DAG 1
Vlucht naar Sharm el Sheikh. Je wordt opgehaald voor je transfer naar Dahab. De rit van Sharm el Sheikh naar Dahab duurt ongeveer 1 uur. Aankomst in de accommodatie in Dahab.

DAG 2
Ontbijten aan zee, vrije dag in Dahab. Aan het eind van de middag vertrekken we naar ons opstappunt in de Woestijn, diner in de Woestijn.

DAG 3 T/M DAG 9
Zevendaagse Woestijn trektocht op/met je ‘eigen’ Kameel o.b.v. volpension.
De tocht eindigt op tochtdag 7 (dus dag 9) rond 12.00 uur: na nog een mooie tochtrit verlaten we de Woestijn om vanaf ons eindpunt per transfer terug te keren naar Dahab.
Dag 9: ’s middags & ’s avonds genieten van Dahab aan Zee.

DAG 10
Vrije dag in Dahab aan Zee. Genoeg tijd om te luieren, snorkelen, zwemmen, shoppen. Aan het eind van middag is er nog een verrassing!

DAG 11
Indien je een ochtendvlucht heb: transfer naar luchthaven Sharm el Sheikh. Anders heb je nog een vrije dag in Dahab aan Zee alvorens je wordt opgehaald voor je transfer naar de luchthaven van Sharm el Sheikh. Terugvlucht vanaf Sharm el Sheikh. Aankomst in Nederland.

Na inschrijving ontvang je uitgebreide aanvullende reis-en tochtinformatie.

Kijk voor meer informatie over de Woestijn & De Reis op: De Sinaï Woestijn.

Vraag me niet hoe het was, maar vraag me waarom ik steeds terugkom

Dagenlang gedachtenloos … je zintuigen nemen alles waar … woelen met mijn blote voeten door de vacht van Asfur … met mijn blote voeten door het zand … slapen onder de sterrenhemel en deze willen aanraken … de overweldigende stilte die je bijna kan horen

Er is maar één remedie om dit gemis te dragen en dat is steeds weer terugkeren

~ Yvonne van Eijden ( meer dan 16 keer, 7-& 9-daagsen sinds 2006) ~ ♥

review DesertJoy

Tocht Impressies

Aantal dagen: 11 daagse reis met een 7-daagse Woestijn-Kamelentocht

Tochtdata:

 • 27 november – 7 december 2024, VOL!
 • 22 december 2024 – 1 januari 2025, Kerst en Oud&Nieuw in de Woestijn! Zie ook onze speciale pagina
 • 8 – 18 januari 2025, nog 1 plekje vrij!
 • 12 – 22 maart 2025, al een gegarandeerd vertrek!
 • 4 – 14 april 2025

De tochtdata voor het Najaar 2025 zijn a.s. dec ’24/jan ’25 bekend.

Aantal deelnemers: minimaal 2 – maximaal 6 (excl kids en/of deelnemers welke 5-dgn meegaan)

Reissom: € 1225,- per persoon exclusief vliegticket

Inclusief:

 • Transfers luchthaven Sharm el Sheikh – Dahab en vice versa
 • Voor en na de tocht accommodatie bedoeïenencamp in Dahab o.b.v. logies en indeling in een 2-persoonskamer met eigen toilet, douche, fan/airco.
 • Volledig verzorgde 7-daagse Woestijn-Kamelentocht o.b.v. volpension, bedoeïenen gidsen-en koks, ervaren Nederlandse reisleiding en Arabisch sprekende kamelenvrouw Joyce Schröder, je ‘eigen’ rij-Kameel, extra Kamelen, uitgezonderd slaapzak en slaapmatje.
 • Alle transfers begin-en eindpunten tocht – Dahab en vice versa
 • Bevoorrading per 4×4 op het midden van de tocht
 • Bevoorrading per 4×4 voor drinkwater voor alle Kamelen

Exclusief:

 • Klantbijdrage garantiefonds GGTO: € 9,- per persoon
 • Vliegticket: vliegticketprijzen schommelen erg, het is ook afhankelijk van het vliegseizoen en hoe vroeg je boekt, reken op ongeveer € 500,-
 • Visum: kopen bij aankomst in het luchthavengebouw van Sharm el Sheikh of Caïro: € 25,- per persoon. Check voor de laatste visum informatie: visumdienst
 • Toeslag 1-persoonskamer voor en na de tocht: € 90,- (als je een kamer wilt delen maar er is geen deelnemer hiervoor dan val je onder de 1-persoonskamer toeslag)
 • Fooien, zakgeld voor maaltijden in Dahab voor en na de tocht, souvenirs ongeveer € 225,-
 • Reis-& annuleringsverzekering: zelf afsluiten

Als je eerder komt of langer wilt blijven:

 • Bij afwijkende reis/vliegdagen zijn de meerkosten voor je transfer € 38,- per afwijkende reisdag
 • Voor je kamer komt er € 25,- per extra dag bij

Kijk bij Praktisch Woestijn voor (meer) informatie over vliegtickets, geldigheid paspoort, vaccinaties, niveau van de reizen (zwaarte), algemene reisvoorwaarden e.d.

Reacties zijn gesloten.