Praktisch Woestijn

Praktisch Woestijn

Waar DesertJoy zich in onderscheidt

♥ Nomadisch reizen moet voor iedereen leuk zijn daarom wordt er nooit bezuinigd op kamelen en bedoeïenen!
DesertJoy staat er in de gehele Sinaï Woestijn om bekend dat zij de enige is die zoveel Bedoeïenen en Kamelen huurt.
Zo gaan er bijvoorbeeld bij 5 deelnemers, 7 Bedoeïenen mee en 17 Kamelen. Waarom? Zodat alle Bedoeïenen die met ons meegaan óók kunnen kiezen of ze willen lopen of rijden, i.p.v. dat ze móéten lopen omdat er minder Kamelen gehuurd worden. Maar vooral … zodat elke Kameel ook niet overbeladen wordt!

♥ Middels DesertJoy en St. Dalèl wordt niet alleen een onder druk staande bedoeïenen cultuur in stand gehouden maar wordt ook, samen met St. Dalèl, het voortbestaan van hun kamelen gegarandeerd. Een existentieel onderdeel van hun nomadencultuur.

♥ Met DesertJoy reis je alléén met Kamelen, wat de authentieke Bedoeïenen manier van reizen is. Zie ook het kopje Nomadisch Reizen hieronder.

♥ Niet alleen ken ik alle kamelen die met ons meegaan meer dan goed maar weet ik ter plekke ook direct wie het beste bij welke kameel (en begeleider) past…

♥ Uniek bij DesertJoy – en in de gehele Sinaï – is dat dankzij St. Dalèl er ook gecastreerde hengsten meegaan, wat voor veel rust zorgt voor zowel mens en dier. Vind je dit interessant en wil je hier meer over weten, kijk dan op de website van St. Dalèl.

♥ Kamelen en families die ondersteund worden door Stichting Dalèl hebben voorrang. Zo huurt DesertJoy Kamelen die gered en herplaatst zijn door St.Dalèl en nu voor inkomsten d.m.v. DesertJoy zorgen voor nabestaanden, waaronder weestieners van wijlen weduwe Rashda en voor de nabestaanden van wijlen Ibrahim, één van de vaste gidsen van DesertJoy, die een jonge vrouw en 2 babies achterliet…

♥ Ook verzorgt DesertJoy d.m.v. Stichting Dalèl het kamelenvoer voor die Kamelen die meegaan op de tocht & ondersteund worden door St Dalèl: ook dit is uniek want dit betekent dat deze families het inkomen uit DesertJoy volledig aan het gezin kunnen besteden i.p.v ook aan het levensonderhoud van hun dieren!

♥ Op de tochten van DesertJoy worden ook geïnteresseerden van de jongere generatie opgenomen met als doel bij te dragen aan het voortbestaan van een bedoeïenen cultuur die onder grote druk staat…

♥ DesertJoy werkt rechtstreeks met de Bedoeïenen, dus zonder (Egyptische) tussenpersonen, waardoor zij goed betaald worden en het inkomen rechtstreeks naar hen gaat.

♥ DesertJoy werkt ook uitsluitend met Bedoeïenen, niet alleen tijdens de tochten maar ook alle chauffeurs, transfers tot en met je accommodatie!

♥ De Bedoeïenen eten hetzelfde eten als de groep, ook eten zij tegelijkertijd met ons. Klinkt als heel vanzelfsprekend toch? Ja, vind ik ook maar dit is en was lang niet altijd zo bij anderen die zoiets soortgelijks aanbieden in de Sinaï.

♥ Reis je met DesertJoy in kleine groepjes van max 6 deelnemers (excl kids).

♥ Heeft DesertJoy een volledige groepsuitrusting (uitzonderd slaapzak en slaapmatje). Zo is er voor iedere deelnemer o.a. een extra deken en meer….Deze dekens zijn van DesertJoy en niet van de bedoeïenen, zodat zij zelf in hun eigen dekens ook warm kunnen slapen.

♥ Ongeacht welke lengte en welk weertype de tocht heeft: er komt altijd minimaal 1 keer een 4×4 met water voor alle kamelen.

♥ En natuurlijk worden we midden op onze tocht bevoorraad met vers eten, water en kamelenvoer, ook weer opdat alle Kamelen niet overbeladen worden!

♥  Ook hebben twee bedoeïenen broers met een geweldig Hart voor kamelen een inkomen met mijn eigen 5 kamelen op elke tocht!

♥ Doordat ik het bedoeïenen Arabisch spreek, zelf ook kamelen heb en al zolang met de bedoeïenen leef, woon en werk heeft allemaal zijn weerslag op de Tochten…want naast de Aanraking van de Woestijn zijn tijdens elke tocht altijd alle deelnemers geraakt door de zorgzaamheid van de bedoeïenen en geraakt door het gevoel van het deel uitmaken van het bedoeïenen-en woestijnleven…ALS 1 FAMILIE

Nomadisch Reizen
Op het ritme van je ‘eigen’ kameel ervaar je de Woestijn het best. Naast extra kamelen heeft iedere deelnemer zijn/haar ‘eigen’ kameel. Deze manier van reizen zorgt voor de beste Beleving & Aanraking van de Woestijn.
Daarom gaan er bij DesertJoy ook GEEN auto’s, zoals pick-ups, mee…bij ons reis je echt op de authentieke bedoeïenen manier!

De essentie van nomadisch reizen met kamelen is dat je deelgenoot wordt van het leven van de Bedoeïenen die van oudsher met deze meest onderschatte dieren, die juist veel te bieden hebben en ook eer behalen aan de tochten, optrekken. Natuurlijk kan je altijd kiezen of je wilt wandelen of rijden, alles mag, niks hoeft!

We trekken elke dag en aan het eind van de dag wordt er op ’n nieuwe plek kamp opgezet. Voordat we ’s avonds rond het kampvuur eten heb je al je eigen Woestijnplekje uitgezocht voor de nacht, het slapen onder de sterrenhemels is één van de hoogtepunten van je Woestijn Ervaring.

Kameel rijden
Doordat je gewiegd wordt op ‘je’ Kameel is kameel rijden weldadig voor mensen met (lage) rugklachten! Vaak heeft kameel rijden een slechte naam gekregen door korte ritjes met slecht opgezadelde kamelen.
Op de tochten van DesertJoy voel je je een Koningin (of Koning) op je Kameel en kijk je niet alleen voorgoed anders naar de Woestijn maar ook naar Kamelen!

Verdwijnende Bedoeïenen Cultuur
Doordat we rondtrekken met de Bedoeïenen (Arabische Woestijnnomaden) en hun Kamelen blijft een stukje van hun nomaden bestaan bestaan en verdienen ze geld met hun eigen verdwijnende cultuur, waardoor ze met hun inkomsten uit DesertJoy zich op hun manier en naar hun keuze aan kunnen passen aan de wereld zoals hij is.

Kijk voor de reissom en in-& exclusief bij de betreffende reispagina’s:
5-daagse Woestijn-Kamelentocht

7-daagse Woestijn-Kamelentocht
9-daagse Woestijn-Kamelentocht
5-of 7-daagse Kerst en Oud&Nieuw in de Woestijn

Reisdata: zie het Tochtschema

Kinderkorting
Kids vanaf 8 t/m 12 jaar : 15% korting op de 8-daagse Woestijn reizen met een 5-daagse Woestijn-Kamelentocht!

Andere Accommodatie
dan die welke DesertJoy gebruikt? En/of zelf je transfer regelen? Misschien ben je al een fervente Dahab ganger en heb je al een vast adres? Het staat iedereen vrij om zelf iets anders te regelen, alleen hanteert DesertJoy één vaste package prijs. Daarom is verblijven in een andere accommodatie niet van invloed op de reissom.

Het Woestijnseizoen
Het Woestijnseizoen loopt elk jaar van oktober t/m de 1e week van mei, daarvoor en daarna is het te heet.

Aantal deelnemers
Minimum: 2 deelnemers.
Voor de 5-daagse Tochten (8-daagse reizen)& voor de Kerst reizen: minimaal 4 deelnemers.
Voor de 5-& 7daagse Tochten maximaal: 6 deelnemers (excl kids en/of mensen die korter meegaan).
En voor de 9-daagse Tochten maximaal: 7 deelnemers (excl mensen die korter meegaan)
Kleinschaligheid zorgt voor de beste Woestijnervaring.

Voor Themareizen kan een ander aantal minimum & maximum aantal deelnemers gelden.

Wat voor soort mensen gaan er zoal mee? Van 8 tot…
Stelletjes, echtparen, moeders & dochters, zussen, alleen reizende mannen, ouders met kinderen, vriendinnen, noem het maar op! Maar vooral alleenreizende vrouwen: 40/50/60-tigers.
Wat echter alle deelnemers kenmerkt is het relaxt-zijn en dat iedereen elkaar vrij laat met altijd ruimte om te delen … de perfecte mix van op jezelf en toch samen!

Niveau van de Reizen
De reizen zijn niet zwaar, je hoeft geen top conditie te hebben, een basis conditie en goed ter been volstaat. Zo trekken we gemiddeld 3,5 – 4 uren per dag waarbij je afwisselend kunt rijden en lopen en op sommige plekken blijven we slapen waar we ook lunchen.
Als we een keer moeten lopen in verband met het terrein – bijvoorbeeld voor een bergpas of kloof – dan loop je ook altijd in je eigen tempo.

Voor & Na de Woestijn: Dahab aan Zee
Uniek van Dahab is haar wondermooie onderwaterwereld die al snorkelend of duikend gelijk vanaf de kant is! In Dahab hoef je dus niet eerst een bootje op.
Met de bergen en wadi’s die uitmonden in zee zie je in Dahab het perfecte Huwelijk tussen Woestijn & Zee …

Maar Vooral…
Voor welke lengte je ook kiest: veel vrijheid om te genieten, voor stilte, ruimte, humor, rust, spelen, verwondering …
Wil je even op jezelf zijn? Ga dan, als we kamp hebben opgeslagen, lekker een wadi in of een berg op. Onbedwingbare neiging om de dansen? Dans! Het maakt niet uit, alles mag, niks hoeft!
In elk geval maakt de Woestijn je heler en maak jij jezelf heler en daarmee ook een stukje van de Aarde!

Gegarandeerd op Reis
DesertJoy is aangesloten bij het garantiefonds GGTO, hiervoor wordt een klantbijdrage van € 9,- per persoon berekend wat vervolgens afgedragen wordt aan het garantiefonds. Daarnaast betaalt DesertJoy jaarlijks een percentage van haar jaaromzet aan het garantiefonds. Elke reisorganisatie in Nederland is wettelijk verplicht om iets geregeld te hebben voor haar deelnemers mocht de reisorganisatie in financieel onvermogen komen.
” De Stichting GGTO staat er garant voor dat je het reeds betaalde deel van je reissom terug krijgt indien de touroperator in financieel onvermogen komt. Dit kan zijn vóór je vertrek maar ook tijdens je verblijf op locatie…”
Voor meer informatie kun je kijken op de website van de GGTO

Gegarandeerd Vertrek
Alle reizen hebben vanaf 2 deelnemers een gegarandeerd vertrek, met uitzondering van de 5-daagse tochten (vanaf 4 deelnemers een gegarandeerd vertrek).

Verlenging

 • Blijf je langer, of kom je eerder, dan komt er € 25,- per dag extra bij je reissom als je alleen op een kamer wilt & € 30,- bij 2 personen op een kamer.
 • Bij afwijkende reis/vliegdagen zijn de meerkosten voor je transfer € 38,- per afwijkende reis/vliegdag per persoon. Zitten er meer personen op dezelfde vlucht dan delen we dit.

Inschrijving
Je kunt je inschrijven via het inschrijfformulier op de site. Na inschrijving ontvang je een kopie van je inschrijving alsmede de uitgebreide reis- en tochtinformatie incl bagagelijst.
Ontvang je dit niet dan heb ik je inschrijving niet ontvangen, stuur dan een mailtje!
Daarnaast krijg je van mij een persoonlijke bevestiging via de e-mail met ontvangstbevestiging, of er plek is en wat je precieze reissom is incl de € 9,- klantbijdrage garantiefonds GGTO, deze bevestiging is tevens je factuur.

Na inschrijving is de aanbetaling verschuldigd en gelden de reisvoorwaarden.
Inschrijven

Het vliegticket

Je rechtstreekse vlucht naar Sharm el Sheikh kun je boeken bij:

 • TUI Nederland : vliegt vanaf Eindhoven Airport rechtstreeks naar en van Sharm el Sheikh op de maandagen en vrijdagen.
  Tip: Zoek bij TUI ook op Rotterdam & Brussel
 • Transavia.com : vliegt vanaf Amsterdam Schiphol naar Sharm el Sheikh op de woensdagen en zaterdagen v.a. 1 november t/m maart, daarvoor en daarna is TUI een optie.
 • TUI België : Woon je dichtbij Brussel? Dan is het de moeite waard om Tui België te checken: Brussel Zaventem is vaak een goedkopere luchthaven dan Schiphol. Vanaf Brussel gaan er directe vluchten naar Sharm el Sheikh op de donderdagen en zondagen.

TIP:
– Bij zowel TUI als Transavia kan je ook enkeltjes boeken, handig als een reis begint op eind oktober + eindigt in november!
– Transavia is vaak goedkoper dan TUI.

Lijndiensten:
Turkish Airlines & Pegasus :
Het is zeker ook de moeite waard om te kijken bij Turkish Airlines en Pegasus voor je ticket. Zij hebben vaak goedkopere tickets en vliegen ook vaker naar en van Sharm el Sheikh.
Bij beide luchtvaartmaatschappijen vlieg je via Istanbul, dus met een overstap in Istanbul voor de vlucht Istanbul-Sharm el Sheikh. De late aankomsttijden in Sharm el Sheikh zijn geen probleem voor je transfer naar Dahab.

Egypt Air :
Je kunt je losse vlucht naar en van Sharm el Sheikh ook rechtstreeks online boeken bij Egypt Air.
Zo ziet je vlucht met Egypt Air er uit: Je vliegt om ca. 15.00/16.00 uur vanaf Amsterdam Schiphol naar Caïro. Je landt rond 20.30 uur in Caïro waar je vervolgens ruim voldoende (ruim 2 uur) de tijd hebt om naar de gate te gaan voor je binnenlandse vlucht Caïro – Sharm el Sheikh.
Je bagage vertrekt vanaf Schiphol rechtstreeks naar Sharm el Sheikh, dus daar heb je geen omkijken naar.
Je binnenlandse vlucht van Caïro naar Sharm el Sheikh duurt een uurtje.
Vliegen met Egypt Air heeft een aantal voordelen:
• Bij Egypt Air mag je standaard 2 x 23 kg bagage meenemen.
• Een maaltijd en drankjes zijn inbegrepen op je vlucht.
• Egypt Air vliegt ook op alle dagen van de week naar en van Sharm el Sheikh.

Vooral bij Egypt Air geldt: hoe korter voor vertrek, hoe duurder de tickets, dus boek tijdig!
Tip: Als je last minute boekt dan zijn de prijzen van Egypt Air vanaf Brussel vaak goedkoper dan vanaf Amsterdam!

TIPS:

 • Boek altijd rechtstreeks bij de luchtvaartmaatschappij zelf, zo zijn de lijntjes het kortst!
 • Voor welke vliegmaatschappij je ook kiest : tickets voor de vakantieperiodes voorjaars-,mei-,herfst-, kerstvakantie zijn vaak duurder en snel uitverkocht!
 • Hoe vroeger je je ticket boekt hoe goedkoper!
 • De lijndiensten van Egypt Air, Pegasus en Turkish Airlines vliegen zo’n beetje elke dag naar en van Sharm el Sheikh

Paspoort & Visum
– Je paspoort dient na vertrek uit Egypte nog minimaal 6 maanden geldig te zijn.
Hier wordt op toegezien bij het inchecken in NL!
– Voor de actuele visum informatie: www.visumdienst.com
Je kunt je visum bij aankomst in het luchthavengebouw van Sharm el Sheikh of Caïro kopen. Dit kost ongeveer € 25,- per persoon. Let op: dit dient betaald te worden in US dollars of met een creditcard!

Gezondheid
Voor Egypte wordt meestal de DTP en Hepatitis A aanbevolen. Het beste is om je te laten Informeren bij je huisarts of je plaatselijke GGD welke vaccinaties aanbevolen worden of kijk op: www.lcr.nl

Last but not least

 • Heb je een eigen groep met workshop of wil je gewoon een individuele Woestijnreis op Maat? Stuur een mail.
 • Laat me weten als je bijzonderheden hebt m.b.t. bijv. je gezondheid of voeding.
 • Je kunt ook de eerste 5 dagen van de 7-daagse tochten mee als de data van de 8-daagse reizen jou niet uit komen. Stuur gerust een mail als je hierin geïnteresseerd bent.
DesertJoy nomadisch reizen Kampvuur
desertjoy nomadisch reizen
bedoeienen team desertjoy
zonsondergang sinai woestijn desertjoy

Het is een voorrecht en een eer om met Joyce en ‘haar’ bedoeïenen de onmetelijke ruimte en de oorverdovende stilte van de Sinaï woestijn te beleven.
In hun woestijn nemen de bedoeïenen je op als onderdeel van hun familie en omringen je met zorg en warmte.
De reis leidt je terug naar de essentie en de basis, waarbij ook ruimte is voor een persoonlijke reis naar je innerlijke essentie te ondernemen.
Dank voor deze belevenis

Liefs,

∼ Thomas, 2e keer & Sandra (7-daagse, 7 – 17 januari 2023 ) ∼ ♥

Reizen in de woestijn - DesertJoy
Ervaar de woestijn met DesertJoy

Hallo Joyce,

Wat een fantastische reis hebben we gemaakt.

Ik ben geroerd door de natuur en de omvang van de Sinaï woestijn, door de lieve kamelen en in het bijzonder door de Bedoeïenen.

Dank jullie wel voor de fantastische reis die wij met jullie hebben mogen maken.
Jullie hebben ons een fantastische vakantie bezorgd.
Wij hebben de Bedoeïenen leren kennen als bijzonder vriendelijke, warme, vrolijke, zorgzame en hartelijke mensen. Ze hebben voor ons gezorgd en heerlijk gekookt en hun opmerkzaamheid dat als je iets nodig had was treffend: zonder te hoeven vragen werd er al iets aangereikt of klaar gemaakt.

We hebben de Bedoeïenen in ons hart gesloten  YFE

Dan ook veel dank aan jou die dit alles mogelijk heeft gemaakt. Respect voor wat je hebt neergezet en voor je oneindige liefde voor de kamelen, de Bedoeïenen en de Sinaï woestijn.

Gefeliciteerd met het 20 jarig jubileum en hopelijk nog minstens 20 jaar voorspoed.

Inshallah

~ Maret, Gery & Marijke (25 febr – 4 mrt 2023) ~ ♥

Praktische info Woestijnreizen DesertJoy
Praktische info Woestijnreizen DesertJoy
Praktische info Woestijnreizen DesertJoy
Praktische info Woestijnreizen DesertJoy

Reacties zijn gesloten.