Over Bilhèn

Bilhèn

Geboorte Bilhèn

Amm Smera
Voordat je uitgerekend was brachten we Jamila naar een wadi achter Dahab zodat je daar in alle rust geboren kon worden.
Toen we de ochtend van 15 febr ’11 weer bij Jamila kwamen was het duidelijk dat het die dag zou gebeuren.
In de loop van de ochtend zag ik ineens iets uit haar ‘bengelen’, dichterbij gekomen zag ik dat het een voorbeentje was. Ik dacht nog: ‘o nee, niet weer maar één voorbeentje zoals toen bij Soeb’. Maar toen ik bij haar was zag ik dat allebei je voorbeentjes er al behoorlijk uit bungelden en …. je hoofdje ook al! Je ademde ook al! En dat terwijl Jamila stond en met je liep….
Snel lieten we Jamila zitten en zorgden we ervoor dat ze niet meer kon opstaan zodat je niet vermorzeld kon worden als ze zelf zou gaan zitten voor haar bevalling
Aliyèn begon Jamila bij elke wee mee te helpen en riep dat ik ook mee moest helpen, ik moest je hoofdje en nekje vasthouden en meegeven met elke wee.
Al snel was je er en keken we wat je was….een jongetje!! Maar wat was je klein…veel kleiner dan Soeb bij zijn geboorte.
En ik dacht: hoe ga je heten kleintje? Ik noemde hardop namen op als: Gezegende (Mabruk), Ghazal (Gazelle), Abdèn, tot ik aan Bilhèn moest denken: de hengst van Aliyèn die geen goed einde heeft gehad. Bij die naam draaide Jamila resoluut haar hoofd naar me toe en keek me ineens helder aan. Ik wist: dit moet je naam worden. Als eerbetoon aan Bilhèn. Later hoorde ik dat de naam Bilhèn gegeven wordt aan krachtige, sterke kamelen.
Daarna hebben Aliyèn en ik de zo belangrijke eerste melk afgekolfd bij je moeder en bij je naar binnen gegoten.
De nageboorte duurde lang, dus had Aliyèn een steen van nog geen kilo vastgebonden aan het stukje nageboorte wat er al uit bungelde. Na 4,5 uur was ook de nageboorte er nu ook eindelijk uit!
Je eerste nacht lukte het je maar niet om je weg te vinden naar de uiers van je moeder. Talloze keren stond je wankelend op en zocht je de weg naar je moeders uiers. De hele nacht maakte je sabbelende bewegingen met je mondje in de lucht. Inmiddels werd je snel zwakker en kreeg Jamila last van melkstuwingen, waardoor zij wanhopig wilde dat je je weg vond maar zij tegelijkertijd niet lang genoeg stil kon staan voor je …
Dus hebben we jou en je moeder moeten helpen: Aliyèn zorgde ervoor dat Jamila stil bleef staan en ik heb je opgetild en zijn we samen naar je moeder gewankeld totdat het lukte …. de opluchting was goed te zien bij Jamila, ze ontspande en stuurde je toen zelf met haar snoet en bleef roerloos voor je staan.

Corner
Toen je 13 dagen oud was brachten we je naar de bloeiende Woestijn van Corner waar jij en je moeder 2 maanden naar hartelust vrij konden grazen samen met nog 20 andere vrouwjeskamelen en 7 andere kleintjes….een betere start kon ik niet wensen voor jou!
En zo hebben jij, Jamila en ik een Once in a Lifetime tijd gehad terwijl op het vasteland van Egypte een revolutie gaande was! In totaal 21 vrouwtjeskamelen en 8 kleintjes in een Bloeiende Woestijn….wat een pret 2 maanden lang spelen en grazen voor jou!

Zo te zien word ook jij een hoge kameel, net als je broer Soeb en je moeder Jamila.
Lieve Bilhèn, je staat voor Onvoorwaardelijke Liefde, volgens de Dolfijnenkaarten, en samen met je krachtige naam ben je: WELKOM IN DEZE BIJZONDERE TIJD OP AARDE BILHEN!

Februari – April 2011

geboorte bilhen
bilhen
spelen bilhen en de 2 meiden
grazende kleine kamelen

Bilhèn Heden

Inmiddels ben je een volwassen hengst, Bilhèn, en heb je – in tegenstelling tot Soeb – een goede rijtraining gehad. Dat was ook nodig bij jou.
Mijn Mooie Danser noem ik jou vaak.
Na je rij training heb ik Ahmed gekozen om op jou te rijden, zo Khaled beter bij Soeb past maar minder bij jou, zo pas jij het best bij Ahmed.
Door je stukje ongecontroleerde energie is het nog niet mijn tijd om op je te rijden, ook al is je rij training alweer lang achter de rug.
Maar oh … wat ben ik Onnoemelijk Trots op jou!
Jij bent de enige kameel in de hele kudde die in nood situaties in een spurt de kudde verlaat om bijvoorbeeld op zoek te gaan naar een auto midden in de Woestijn of om iemand weg te brengen!
Alom bekend sta je nu lieve Bilhèn, hierom maar ook om je karakter en lichaamsbouw.
Velen willen jou kopen van mij, maar inmiddels weet iedereen nu wel dat dat niet gaat gebeuren.
De Liefde tussen Subhan en jou is Hartverwarmend en bijzonder….’s zomers kunnen we de omheining tussen jullie plekken zelfs openlaten, dan slapen jullie naast elkaar.
Naast dat jij een goede rij training nodig had, was ook castratie een zegen voor jou!
Veel bedoeïenen vinden het jammer dat je gecastreerd bent omdat je een gewilde hengst zou zijn geworden voor veel eigenaren van vrouwtjes kamelen, maar jouw welzijn weegt voor mij zwaarder … Mijn Mooie Danser!

Bilhen van Joyce DesertJoy
Bilhèn
kameel portret Bilhen
soeb bil en joyce

Reacties zijn gesloten.