Gastenboek II

DesertJoy deelnemer en haar kameel
DesertJoy Gastenboek Jetske en Hindi
DesertJoy reviews
reviews DesertJoy gastenboek

Hoe vond je het?

Stuur een mailtje naar joyce@desertjoy.nl en ik zet je reactie met veel plezier in het gastenboek!

Een recensie op de Facebook pagina van DesertJoy waarderen we ook!

Veerle en Tunesie DesertJoy

5 – 15 maart 2019:
Met Joyce, Jolanda, Threes, 5 bedoeïenenmannen en 9 kamelen de woestijn in. Heerlijk!

Veerle Lanoote ♥


Threes en Dalèle van Joyce

5 – 15 maart 2019:

Heimwee, ik wil weer terug naar de woestijn

Threes van Eijsden ♥


reviews DesertJoy gastenboek

19 – 29 maart 2019:
Weer enorm genoten van een prachtige tocht!

Yvonne van Eijden (14e keer) ♥


Marja 2019 Gastenboek DesertJoy

1 – 15 april 2019:
Het is aan het eind van een prachtige en warme dag in de woestijn.
Zeldzaam lichtvoetig klim ik een zandduin op.
De zon werpt mijn schaduw meterslang vooruit.
De wind blaast de miljoenen zandkorrels voort, het lijkt of ik meerijd op de zandstroom.

Morgen zullen al die zandkorrels op een andere plek liggen.

Alles verandert, niets blijft. Ik geniet met volle teugen van dit intense moment en sluit het in mijn hart.

Dankjewel Joyce, je mannen en de kamelen.

Marja Straus ♥


DesertJoy Gastenboek Jetske en Hindi

1 – 15 april 2019:

Niets dan liefde voor Joyce, ‘haar’ mannen, de kamelen (vooral Hindi natuurlijk) en de woestijn in al haar pracht en praal en pure veelzijdigheid. Slapen onder de blote sterrenhemel…onvergetelijke reis gehad. DANKJEWEL voor dit avontuur!

Jetske Heinhuis ♥


Gastenboek DesertJoy Martine

1 – 15 april 2019:

Er zijn geen woorden te beschrijven hoe het is op een kameel door de woestijn te gaan.

De verstilling in mijzelf zegt genoeg

Met respect en liefde voor Joyce en haar bedoeïenenmannen hoe zij onze reis onvergetelijk maakten. Dank.

Martine van Petegem ♥


Gastenboek DesertJoy Marjan '19

1 – 15 april 2019:

Vandaag een week geleden kwam ik thuis van weer een heerlijke reis met DesertJoy, nomadisch reizen met kamelen.

Ik had echt tijd nodig om alle mooie belevenissen woorden te kunnen geven en dat lukt echt niet voor al het moois wat ik heb gezien en beleefd.
Ik wil zoveel zeggen maar het zijn maar woorden en die schieten te kort.

Lieve Joyce en je Bedoeïenen en je prachtige kamelen en natuurlijk speciaal Zar’aan die mij al die dagen gedragen heeft met zijn statige tred en oplettendheid. We werden steeds meer een team. Bedankt voor jullie goede zorgen. Bedankt ook lieve medereizigers en een speciaal plekje voor mijn allerliefste schoonzus Elsje.

Ik ging op weg met ruis in mijn hoofd en kwam terug met rust in mijn hart.

Marjan Denkers ♥


Reviews DesertJoy

1 – 15 april 2019:

Hoi Lieve Lieve Lieve Joyce,

Wat een prachtige reis heb ik weer gehad, als ik weer terug kom in mijn gevoel dan wordt ik weer heel erg emotioneel.

Ook deze keer is heeft het mij weer diep geraakt.
Het is ook niet uit te leggen wat er gebeurd, maar je komt zo dicht bij wie je bent en waar je je thuis voelt. Een zo intense rust en stilte.
De mannen en jij hebben mij weer een prachtige fantastische reis gegeven.

En dan m’n verjaardag die zo lief en aandoenlijk en hartelijk dankzij jullie is gevierd.
Aliyen die voor me gezongen heeft, Jima met z’n leuke attentie en natuurlijk Musa die heel dicht bij me is, heeft zo een prachtige sleutelhanger laten maken met onze namen erin ( Elsje en Sjors ).
Dit is zo ontroerend.
En onze mede woestijnreizigers Marja, Patty, Martine en Jetske die ook nog een cadeau voor me hadden zo attent en lief.
En natuurlijk Miijn Allerliefste Schoonzus Marjan die er voor gezorgd heeft dat mij 70ste verjaardag werd gevierd met vlaggen om mijn tentje en cadeau. Lieve Marjan, ook deze reis samen met jou was weer heel waardevol.
En jouw lieve cadeau Joyce, met de test om steeds weer in gezondheid terug te komen.

Nu na deze reis heb ik  nog meer het gevoel om weer terug te komen, alles en iedereen komt steeds dichterbij.
Fantastisch om dat in mij te ervaren.

Dank je wel Allemaal. In liefde bij me.

Elsje van Wel – Mulder ♥


Review DesertJoy

23 – 30 april 2019:

Ik vond het één van de bijzonderste reizen die ik ooit gemaakt heb. Volgend jaar weer! Liefs,

Hans Falke ♥


deelnemers en hun kameel DesertJoy

1 – 9 januari 2018 reis:
Als enige deelnemer mocht ik van een 5-daagse reis in de woestijn genieten samen met Joyce, Musa, Jima, Khaled en Ahmed.
Wat een onvergetelijke reis is het geweest die ik mocht meemaken in de prachtige Sinaïwoestijn.
De sterrenhemels waren oogverblindend en ook hadden we het geluk dat we startten met volle maan en dat op de eerste dag van het jaar 2018, mooier kon het niet worden. Kortom, ik heb genoten.

Margreth Schipper ♥


Bentinho Massaro

27 maart – 7 april 2018:

Filterless photo after 7 days and nights of desert living, no service, no shower, toilet, etc. Here’s a meditation I’ll leave you with today:

—Locationless Isness—

Imagine yourself without location… with no objects, and no space or time in sight. No reference points. And yet, there you are…

Notice that you still exist. In this sense of locationless isness, you are beginning to know the knower; your Self. Recognize the sense of pure “I” that is there. Like the background of every moment but without the distractions of the illusion of form.

Maintain awareness of that locationless and primordial isness and realize its changelessness and ever-presence as your true abode. Rest there frequently.

Bentinho Massaro, Amerika ♥


27 maart – 7 april 2018:

The word “successful” is a low-resolution way to summarize this trip. It was stunning. It was unexpected. It was inspiring. It was filled with lessons and breakthroughs. It was hilarious. It was intense. It was slow and dry and heart-warming.

Cory Katuna, Amerikaanse ♥


27 maart – 7 april 2018:

Wow. What a trip. Camel toe everywhere. Could even take pictures no problem. Touching not so good…..

Anurag Gupta, Canadees ♥


27 maart – 7 april 2018:

For the last week of our month in Egypt, we joined @corykatuna for a 7 day camel trek out in the desert. No shower, toilets, cellphones etc.
It was 8 participants (9, correction from Joyce), 8 Egyptians (Bedouins, correction from Joyce), and 20 camels. We rode during the day and had campfires at night. Slept under the stars, and explored mountains and sandy plains. We had a full moon and the desert glowed brightly.
I’ve never experienced such a complete, still, saturating silence. (apart from the occasional camel grunt). The first few days most of us spent our time internally in silence, shedding the lingering sediment in our energetic bodies from modern day society. It was refreshing and cleansing. We also shared interesting dialogues around the campfire. We explored what the environment shifted for us during the week, and began to birth ideas for how we can be of greater service to humanity.

I didn’t realize the subconscious fear I had around going to Egypt from the American government until I actually went there.
I loved Egypt.
All around I met beautiful, friendly people and not at one time did I feel unsafe. About 5 years ago before there was a revolt (its over) they had a booming tourist population, but it has been greatly reduced since then. If you’ve ever felt a pull to Egypt and have hesitated I recommend you go.

Blessings oh and did I mention how cute camels are?? They’re adorable.
Thank you so much Joyce Schröder for guiding us on this experience! You can check out her website on saving camels from being sold to slaughter houses and improving their lives on  stichtingdalel.org

Allison McLarty, Amerikaanse ♥


Reis op Maat Individueel DesertJoy

13 – 21 oktober 2018 Individuele Reis op Maat:

If you consider a desert trip, really consider DesertJoy, Joyce is a real Bedouin and camellover

“…. I came back from the desert totally satisfied. In fact, 5 days in the desert was too short. 7 days would be even better. Words cannot describe the experience in all its facets … ”

Lees verder op Caro haar Blog over haar Solotrip door de Woestijn

Caro de Koster ♥


Manon 2018

18 – 28 oktober 2018 reis:

Ha lieve Joyce,

Na 9 tochten kan het niet anders dan dat er een zekere gewenning optreedt. De ervaring van de Woestijn zal nooit meer zo intens zijn als de allereerste keer. Maar wat was het weer zalig en ontspannen en wat zaten er weer heerlijke momenten bij dat ik me volledig opgenomen en ontvangen voelde in de Woestijn. Dankjewel.

En wat ik hier kwijt wil en wil delen als ervaring met andere (toekomstige) deelnemers is hoe bijzonder ik jouw werk met de kamelen vind. Dat ik op Hindi reed, die pas zijn tweede tocht met deze groep kamelen ondernam en die een half jaar geleden eigenlijk voorbestemd was voor de slacht vanwege armoede en geldgebrek van zijn toenmalige eigenaar. En dat terwijl Hindi dus nog geen zes maanden verblijft bij zijn nieuwe stalgenoten Dahrutsj en Ghayyadh en dat tijdens onze tocht, hij geen stap wilde zetten als leider Dahrutsj niet in de buurt was. Dan hoorde ik een diepe keelklank, ging zijn koppie zoekend heen en weer en pas als we Dahrutsj weer in ons vizier hadden – en liefs nog als hij voor ons reed – dan pas was het weer goed en konden we verder.

Wat een zegen dat Hindi overgekocht kon worden van zijn vorige eigenaar en wat een bijzondere kameel laat hij zien te zijn.

Moge Dahrutsj nog een flinke tijd bij hem blijven en Hindi sterken in zijn gevoel van veiligheid en geborgenheid. Ik vond het bijzonder om op Hindi te rijden en mij tegelijk verbonden te voelen bij Dahrutsj, die sterke leider die gestaag en stoïcijns, met zachte tred, zijn eigen koers wist te volgen.

Dankjewel voor deze nieuwe ervaring en voor alles wat je met jouw Stichting realiseert en mogelijk maakt.

Bewondering en liefs,

Manon Wortel ♥


Anna Frederiks 2018 DesertJoy

6 – 20 november 2018 reis:

Mijn verlangen naar de woestijn te gaan, was groot. Maar dat het ook zo groots zou zijn had ik niet kunnen vermoedden. Natuurlijk was het overweldigend. Het landschap, het weg zijn van de bewoonde wereld. Het was stiller dan ik ooit in mijn leven gehoord heb. Steeds opnieuw werd ik me dat bewust. Maar het meest indrukwekkende is hoe het je hart opent. Alsof alles er in zijn puurheid mag zijn. Alsof hij schoon gepoetst wordt. Ik was met 3 bedoeienen, Joyce en 7 kamelen. Het meest geweldige reisgezelschap wat ik mij kon wensen. Ik ken veel lieve mensen, fijne mensen, mooie mensen. Maar de bedoeïenen hebben mij diep geraakt in hun pure zijn. Zo liefdevol, behulpzaam, grappig, zorgzaam. Met zoveel liefde ook voor hun dieren, zoveel kracht ondanks alle tegenstand die ze krijgen en ondanks dat ze hun oorspronkelijke leven als rondtrekkende nomaden grotendeels hebben moeten inleveren nog zo positief.
Dan Joyce, met wie ik zoveel heb kunnen delen op alle gebieden. Wat een fijne vrouw en wat heeft zij veel goeds veroorzaakt voor de kamelen en bedoeïenen en nog steeds. Ontzettend veel respect! Een nieuwe vriendschap is geboren, met zowel Joyce als de bedoeïenen.
De kamelen, wat een wonderlijke dieren. Ik heb zo vaak om ze moeten lachen en met grote verbazing staan kijken hoe ze het landschap bewandelden ondanks lastige bergpassages, steile banken, gladde stenen en zo meer. Ik was gefascineerd door de zwangere Jamila die steeds een stukje verderop los met ons meeliep, trots als een moeder. Tunesie waarvan het oor zo goed als afgebeten was en die zijn wond steeds beter liet verzorgen en zich bij zijn lot leek neer te leggen ondanks al zijn kracht en zijn eerdere pogingen zich los te vechten. Opnieuw ben ik eraan herinnerd hoe gelukkig ik word van een eenvoudig leven. Hout zoeken, vuur maken, water voor thee of koffie, de nachten onder blote hemel, zonder poespas, het zoeken naar water en groen voor de kamelen. Ondanks de eenvoud waren alle dagen gevuld met de dagelijkse dingen. De woestijn was zo verrassend. Iedere dag zag ik een complete ander landschap. Steeds na een bergpassage in een compleet andere wereld.

De laatste avond in de woestijn begonnen de tranen te lopen en dat heeft zo’n 2 dagen geduurd. Ik wist niet precies waarom maar het bleef maar lopen en ik wilde zo graag terug. Dat opgeschoonde openstaande hart stond ineens weer midden tussen de wereld, genaamd maatschappij en dat voelde als een ware boksring. Zo open als je hart staat voor de mooie dingen, zo onafgeschermd is het ook voor de harde pijnlijke verdrietige situaties en dat zijn er helaas nogal wat.

Dat ik naar de woestijn wilde met deze vrouw was een totaal kloppende keuze! Ik heb mij onderdeel gevoeld van het bedoeïenbestaan, hun zorgen gehoord, oplossingen gezien, veel gedeeld. Het is waar, het is niet na te vertellen, het is maar een tipje… een kleintje van iets wat zo groots was!

Anna Frederiks ♥


Gastenboek DesertJoy 2018

27 november – 7 december 2018 reis:

Een onvergetelijke reis door de Sinaï woestijn met DesertJoy, nomadisch reizen met kamelen. De stilte, de kamelen, de bedoeïenen, het slapen onder de blote sterrenhemel, de vergezichten.
Het was fantastisch! Dank Joyce!

Inge Langwerden ♥


Diny Joxhorst, Gastenboek DesertJoy 2018

27 november – 7 december 2018 reis:

Op facebook ontvang ik “mijn herinneringen” van 1 jaar geleden. Ik zie foto’s terug van de reis in de Sinaiwoestijn.
Wat gaat de tijd snel:
Afgelopen vrijdag ben ik terug gekomen van weer een geweldige tocht in de Sinai woestijn. Het is overweldigend mooi, stil en verbazingwekkend afwisselend. Wat heb ik genoten, ondanks een flinke verkoudheid die mij in de nacht wakker hield. Nog steeds is het niet geheel over.
Dank aan Joyce Schröder van DesertJoy: nomadisch reizen met kamelen. Wat is het heerlijk om op een kameel de woestijn te verkennen, de heldere sterrenhemel die ons elke avond vergezelde, de ruimte, de schoonheid in vele facetten, het raakt mij in mijn ziel, telkens weer…. Ik ben nog niet klaar met de woestijn, het blijft roepen….ik kom terug………

Diny Joxhorst ♥


Gastenboek DesertJoy 2018

27 november – 7 december 2018 reis:

Lieve Joyce,

Met heel mijn hart dank aan jou en jouw mannen – die met 2 benen
en de variant met 4 benen – wat een prachtige reis!
Ik heb even nodig gehad om te landen.
Gister heb ik boodschappen gedaan met mijn kamelentas
En langzaam kom ik terug in Nederland.
Ik vind het mooi en bijzonder wat je doet daar in Dahab, voor jou
misschien niet echt bijzonder omdat je doet en geeft wie je bent en
dat maakt het voor mij juist prachtig, ik vind het zo puur!
Heerlijk gelachen over de verhalen van de dingen die je meemaakt
met de mannen, alles waar je tegen aan loopt in het cultuur verschil
en misschien daarom soms frustratie maar alles met waardigheid en begrip
en als het moeilijk te snappen valt altijd met respect! Er is een wederzijds
begrip en respect en dat is zeer voelbaar tijdens de reis, een warm en veilig
bad in die indrukwekkende en grootse, weidse omgeving; De Zuid Sinaï!!
Ik wil je stichting graag steunen en heb nagedacht over hoe dat te doen.
Ik lees verhalen van adoptie en sponsoren….
Ik kom graag terug en hopelijk met vrienden om de ervaring te delen, ik zal
aan iedereen die ik ken vertellen hoe fantastisch het was en dat ze zeker ook
zouden moeten gaan
Dankjewel Joyce voor wie jij bent, mooie vrouw en insjallah aan al je jongens,
dat er meer toerisme jullie kant op komt!

Liefs van Aleid x

Aleid Verhaart ♥


Familie reis Oud&Nieuw DesertJoy

27 december 2018 – 3 januari 2019 Familie reis Oud&Nieuw in de Woestijn:

Dank aan Joyce, “de mannen” en de kamelen.

Met man (schoon) kinderen en vijf kleinkinderen naar de Sinaïwoestijn.

Achter in de pick-up door de maanloze nacht; op zoek naar Orion.

Hartelijke ontvangst, na zes jaar, door de Bedoeïenen. Meteen rond het kampvuur met een mok thee.

De volgende ochtend wakker worden met de kamelen voor je neus.

Voor de eerste keer op de kamelen: “wat zijn ze hoog”; glunderende gezichten.
Rijden alsof je niets anders gewend bent.

Verbazing: “de kamelen eten doornige struiken. Hoe doen ze dat?”

Prachtige overnachtingsplekken. Dollen op de zandhellingen, klimmen op de rotsen; geweldige ervaringen.

Stenen zoeken: “die is echt te groot om mee te nemen”.

Buiten slapen onder de sterrenhemel: koud, ijs op je matje. Maar prachtig!

Heerlijke gerechten: “Ik zou hiervoor wel in de leer willen bij de Bedoeïenen”.

Mijmeren. Genieten van de natuur, genieten van en met Tunesie. Genieten van en met mijn familie in de woestijn.

Mijn droom, die begon met een idee – zes jaar geleden- , is tot werkelijkheid geworden.

Wat een rijkdom!

Els de Noord & Familie ♥


DesertJoy reviews

22 februari – 4 maart 2017:
Ik kan me zooooo vinden in de andere recensies … zo herkenbaar .. het is een fantastische reis met de super lieve Joyce.
Ook mij heeft het positief veranderd.

Annelies Barendregt-Bullee ♥


Joy of Nature review

16 – 23 mei 2017  4×4 Natuurtocht Lycië:
Hoi Eric!
Hierbij stuur ik je foto’s van de mooie Turkije reis. Met veel goede en fijne herinneringen en met een glimlach als ik de foto’s terugzie, kijk ik terug op deze bijzondere reis waarin ik de schoonheid van het land heb ervaren en op een aantal plekken onder de indruk was van de mensen, over hun manier van leven, wonen en werken.
Ik dank je nogmaals voor alle zorg en de mogelijkheid die je bood als reisleider om de vele pareltjes in natuur en (oude en huidige) cultuur te bezoeken en hiervan te mogen genieten! En niet te vergeten de heerlijke Turkse keuken! Met hartelijke groet en een goede zomer gewenst!

Wilma van der Duim ♥


7 – 21 november 2017 :
Lieve Joyce en je geweldige team van Bedoeïenen en Kamelen,

November 2017, mijn 12de aanraking met de woestijn en zeker niet de laatste. In maart 2006 maakte ik mijn eerste tocht met DesertJoy en werd ik geraakt door de Woestijn. Aan het einde van die prachtige tocht was ik bij het afscheid heel verdrietig, maar tegelijk wist ik dat ik terug zou komen. Dat dat heel snel zou zijn wist ik uiteraard toen niet. In februari 2007 kwam ik weer en daarna elk jaar.
Het is heerlijk om in de woestijn te zijn, maar vooral het rijden op een Kameel geeft zoveel rust. In de woestijn is er geen tijd en dat voelt zo heerlijk.
Het eenvoudige leven doet zoveel goed en laat je beseffen dat je eigenlijk helemaal niet zoveel nodig hebt in het leven.
’s Avonds na het eten lekker vroeg je slaapzakje in en dan genieten van de sterrenhemel met de prachtige Melkweg of Dadelbaan zoals de Bedoeïenen hem noemen, een hemel die je bijna vast kunt pakken zo schitterend.

Ik hoop dat ik nog vele reizen met jullie mag maken en hoop dat er nog vele reizigers zullen komen om de Aanraking van de Woestijn te ervaren.
Geweldig dat jij en je team dit al zoveel jaren mogelijk maken.

Yvonne van Eijden ♥


review DesertJoy

7 – 21 november 2017 :

Wat een prachtige tocht door de zuid Sinaï hebben we weer gemaakt. Genoten van de landschappen, sterrenhemel, kamelen en gezelschap!

Dank je wel lieve Joyce … DesertJoy! Ik kom weer terug!

Marja de Jong (voor de 2e keer terug) ♥


7 – 21 november 2017 :

Terug van een geweldige woestijntocht door de Zuid-Sinaï met DesertJoy.
Het was enorm genieten van de steeds veranderende landschappen, de prachtige kleuren van de woestijn, het slapen onder de sterrenhemel met zijn dadelbaan (melkweg) en natuurlijk van het schommelen op je kameel.

Dank je wel Joyce!

Treke Hoeks ♥


7 – 21 november 2017 :

Ik kom zeker terug Joyce, jij, jouw bedoeïenen en de kamelen, wat nemen jullie een bijzondere plek in in mijn hart, Love You!

Yvonne Wanrooij (voor de 2e keer terug) ♥


reviews DesertJoy

28 nov – 8 dec 2017 :
Een kleine impressie van de geweldige mooie woestijntocht die ik heb gemaakt in Egypte, de Sinaï woestijn.
Zo mooi, zo afwisselend en zo stil. We hadden volle maan en dat maakt het nog prachtiger.

Joyce van DesertJoy.nl Super bedankt voor deze ervaring.

Diny Joxhorst ♥


ervaringen DesertJoy

28 nov – 8 dec 2017 :

Na 3 jaar wederom de Sinaï-woestijn bezocht met een 7-daagse tocht met Joyce Schröder – DesertJoy.
Wederom een wonderbaarlijke ontmoeting met de Sinaï, de bedoeïenen, Joyce en mijn beide reisgenoten Willemien en Diny.
Teveel foto’s en hierbij de moeilijke keuze uit een fantastische mooie reis.

John Maan ♥


28 nov – 8 dec 2017 :

Lieve Joyce,
Alweer een week terug. Denkend aan de woestijn voel ik de warmte weer van alles wat daar was: schitterend landschap, afwisselend woest en leeg.
Jouw zorg voor alles was voelbaar en fijn. De zorg van de bedoeïenen voor kamelen en ons, het eten, water, het vuur niet te vergeten.
Voor mij was het weldadig daar te zijn, stilte, leegte, bergen, rotsen, zand en de bescherming van mijn tentje om in te slapen.
Ik heb zo duidelijk ervaren dat in de stilte alles oplost. Echt alles.
Ook was er geen angst (al liep ik in mijn eentje vooruit, alleen in dat immense landschap).
Los zijn van angst is zo bevrijdend = bevrijding!
Zoals het nu voelt wil ik nog wel eens in de woestijn zijn bij jullie.
Jou, lieve Joyce, wens ik het allerbeste, ondanks de moeilijke omstandigheden van tegenwoordig vind ik dat je je kranig houdt. Top!

Mooie tocht weer en gezellige dagen, groet de woestijn van mij met alles wat daar is…dank, dankbaar ben ik voor alles…
Warme groet, dikke Knuffels,

Willemien de Vries (na 10 jaar voor de 2e keer terug) ♥


reizen op maat DesertJoy

14 – 18 december 2017, Reis op Maat voor twee:
Net terug van een geweldige vierdaagse woestijntocht met Annelies, de kamelen Dhab’aan, Hindi, Rashide en Abdane en onze zachtaardige vaardige bedoeïenen-gidsen Aliyen en Awed (vader en zoon).

Dank Joyce Schröder van DesertJoy voor deze voor ons perfect op ons lijf geschreven reis.
Ik kan iedereen van harte aanraden eens mee te gaan met deze Rotterdamse bedoeïenen-vrouw!

Francine Bakker ♥


Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.